Eliteseriesesongen er nå nesten halvspilt og Eurosports Eliteserie-eksperter, Kenneth Fredheim og Christian Gauseth, har satt opp sin topp fem liste over de fem beste lagene og spillerne hittil denne sesongen.

Listen til Kenneth Fredheim:

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim trekker frem Brann og Ranheim, Reginiussen, Wormgoor, Akintola og Pedersen på sin liste.
1. Brann og Ranheim:
Ranheim fordi ingen hadde sett for seg dette, ingen trodde de skulle prestere på det nivået, alle hadde tippet de sist eller nest sist. Ranheim er et eventyr og helt klart det mest imponerende laget i vårsesongen.
Må også trekke frem Brann fordi ingen hadde sett for seg at de skulle sette standarden. De fleste hadde tippet klubben på midten og nedover. Ingen hadde trodd at Brann skulle være det laget som er bjellesauen i Eliteserien. Har vært fantastisk å følge dem.
Felles for disse lagene er at ingen har en stjerne på laget, men fremstår som et lag med store bokstaver. Alle kjemper for hverandre, og har vært stabile kamp etter kamp.
2. Mads Reginiussen - Ramheim:
Han er helt soleklart den spilleren som har utmerket seg mest denne sesongen. Vært skadet de første kampene. Da han kom tilbake så har han vært helt fenomenal. Mads ville gått inn å styrket alle lag i Eliteserien, Brann og Rosenborg inkludert. Han er halvsesongens spiller for min del.
3. Vito Wormgoor - Brann:
Har styrt det fantastiske Brann, som en av de tydeligste ledere i Eliteserien. Viktig at han skal fortsette å prestere på det nivået hvis Brann skal bli seriemestere.
4. Babajide David Akintola - Haugesund:
Han har vært en liten åpenbaring, vil tro at det er en spiller som det vil vekke interesse hos andre klubber. Han skaper ganske mye sjanser og har vært gøy å følge.
5. Marcus Pedersen - Strømsgodset:
Pedersen har scoret flest mål. Å score elleve mål på et lag som har vært med i bunnstriden er en god prestasjon. Er ikke mange spillere i Eliteserien som måler seg med han. Han har vært stabil en hel vårsesong, og uten han så hadde Strømsgodset lagt enda lavere enn de gjør nå.

Listen til Christian Gauseth:

Topp fem lag og spillere for Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth er Ranheim, Reginiussen, Espejord, Heltne Nilsen og Kristiansund.
1. Ranheim:
Ranheim har vært som Norwegian-aksjen på oppkjøpsrykter. Det har gått rett til himmels og ingen så det komme. Nå er de på 3. plass ved halvspilt sesong. Både klubb og spillere har sjarmert oss. Kan eventyret fortsette, og blir det Europa neste?
2. Mads Reginiussen - Ranheim:
Reginiussen har gått rundt i hele 2018 og har latet som at Eliteserien er OBOS-ligaen. Han fortsetter å maltraktere motstandere, akkurat som i fjor, og målformen matcher de beste i ligaen. Den mestscorende midtbanespilleren i Eliteserien, med sju mål, har kun Godset-spiss Marcus Pedersen foran seg på toppscorerlisten.
3. Runar Espejord - Tromsø:
Det er mange som har ventet på Runar. En klubb og en by har standhaftig stått ved hans side gjennom skader og sviktende form. Denne våren har han fått belønningen. En spiller som er oppofrende for laget og dunker inn kasser med den største selvfølgelig. Lysende!
4. Sivert Heltne Nilsen - Brann:
Arbeidsmauren og rivjernet foran Wormgoor og Acosta. Er med sin fotballintelligens og lederegenskaper selve symbolet på Brann som lag. Setter alltid lagets behov foran egen mulighet til å skinne. Det gjør at Brann med få unntak er stramt organisert, strukturert, og etter våren 2018, serielder i Eliteserien.
5. Kristiansund
Mange trodde nedturen skulle komme til Kristiansund 2018. Til det har Christian Michelsens trenerhode vært ute for mange kalde vinterdager. Laget kjennetegnes fortsatt av en ekstrem lojalitet til kampplan, offervilje og en stjerne på topp. Der Stokke tok ansvar i fjor høst, er det Bamba som har vært sjefen i vår. En vital signering i min gode venn Stian Aasmundsen, som har leverte åtte målpoeng i KBK-drakten i vår. I tillegg er Stokke også et potensielt salgsobjekt for klubber i type ligaer som den nederlandske eller belgiske ligaen.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53