Brann måtte søndag se serieledelsen glippe til Rosenborg etter å ha gått på et sviende 0–2-tap for Vålerenga.
Hovedstadslaget var bedre i nesten alle spillets faser og tok tre velfortjente poeng.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
I ukens utgave av Eurosports Eliteserie-podcast ble rødtrøyenes svake forestilling tema. Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre mener man nå sitter igjen med flere spørsmål enn svar hva gjelder Lars Arne Nilsens mannskap.
– Det har skjedd veldig mye der den siste tiden. Fra smellen i Molde, til oppreisning mot Start, og tap igjen mot Vålerenga. Samtidig har det vært flere spillere inn, som har gjort spillerne som allerede var i troppen har måttet forsvare plassene sine.
– Brann har kanskje vært det mest forutgibare laget i Eliteserien, med enorm kontinuitet, men nå er det plutselig litt flere spørsmål man kan stille rundt dem. Når skal Daouda Bamba tilrive seg spissplassen? Hvordan bruker de Ruben Yttergård Jenssen best? De har også kastet Thomas Grøgaard rett inn i laget, sier Myhre.
Eurosport-ekspert Christian Gauseth drar den enda litt lenger.
– Jeg er sjokkert over hvor dårlig de var mot Vålerenga. Jeg er sjokkert over presspillet, og så lurer jeg på om de egentlig har et spillmønster. Det jeg så der var dødballer og lange baller fra Vito Wormgoor mot Peter Orry Larsen. Det var det jeg så, og sånn synes jeg det har vært en stund. Når jeg ser kampen mot Vålerenga så lurer jeg litt på hvordan Brann egentlig spiller fotball?, spør Gauseth seg.
Les også: Gauseth om RBKs potensielle sjokkansettelse: – Da blir jeg ekstremt skuffet
Gauseth er bekymret for at tendensene mot rivalene fra Oslo var mer enn nettopp bare tendenser.
–- Jeg lurer litt, for hvis dette er mer enn en enkeltkamp, så er gullreisen over. Da blir jeg ekstremt skuffet over Brann når de har vært så solide gjennom hele året. Da hadde jeg trodd de elementære tingene var på plass når de gikk på banen i en kamp som den borte mot Vålerenga, sier Gauseth, før Myhre skyter inn:
– En av tingene som har kjennetegnet Brann denne sesongen kontra tidligere er at de har våget å gå på banen i bortekamper og presse motsander høyt, skape vanskeligheter for dem og samtidig våget å spille. Vi har snakket om at de har klart å utvikle det etablerte angrepsspillet sitt mange hakk.
– Det er det som er så skuffende, for hvor var dette mot Vålerenga?, spør Gauseth.
– Da så ansikter, holdninger og innstilling nesten fryktbasert ut.
Myhre tror imidlertid rødtrøyene slår tilbake i helgen når høytsvevende Ranheim kommer på besøk.
– Jeg tror de slår tilbake mot Ranheim. Det trenger de også om de skal henge med i toppen, men de har fått noe å tenke på, slår Myhre fast.
Fått med deg denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38