Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Lillestrøms nye trener: – Utrolig motivert

Jonas Moen Rye

Oppdatert 13/07/2018 klokken 13:33 GMT+2

Jörgen Lennartsson ble fredag presentert som Lillestrøms nye trener.

Jørgen Lennartsson

Foto: Scanpix

Lillestrøm har avsluttet trenerjakten. Arne Erlandsens erstatter er funnet.
Like før kl. 13 fredag bekreftet klubben på sine hjemmesider at det var Jörgen Lennartsson som tar over klubben. Arild Sundgot, som har hatt midlertidig treneransvar i klubben, går tilbake til sin stilling som assistenttrener.
Både VG og NRK hadde meldt nyheten tidligere på dagen.
Svensken har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben ut 2021.
– Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for å jobbe som trener igjen. Lillestrøm SK passer meg perfekt med den kulturen, historien og ånden som råder der. Det er en klubb som har Norges kanskje beste treningsfasiliteter, en flott arena med utrolig engasjerte supportere – og er et sted der fotballkulturen er veldig, veldig sterk. Sammen med øvrig støtteapparat og spillere ønsker jeg å gjøre en maks innsats for LSK fremover, sier Lennartsson til klubbens hjemmeside.
Svensken ble presentert på Åråsen kl. 13.
– Vi har hatt en rekke kandidater på blokken, både fra Norge, Skandinavia og ute på kontinentet. Noen av de har vi snakket med, men det er bare en trener vi har gått i forhandlinger med, og han sitter her nå, forklarer LSKs styreleder Morten Kokkim.
53-åringen har tidligere vært trener i blant annet Häcken, Stabæk, Elfsborg og IFK Göteborg.
– Jeg vil ikke gjøre noe offentlig analyse av spillerstallen, men jeg kjenner til spillergruppen godt og vet hva som trengs. Men det er viktig at alle føler de får en ordentlig sjanse til å starte med så blanke ark som mulig, sier Lennartsson.
Arne Erlandsen måtte gå i slutten av juni. Han skal ha mistet tilliten i både spillergruppa og blant sine nærmeste medarbeidere. Det ble ifølge lokalavisen Romerikes Blad også rettet kritikk mot Erlandsens treninger og mangel til å ville presse motstanderen høyt i mange kamper.
– Vi ønsket å bruke litt tid på dette, og er trygge på at vi har funnet den beste kandidaten i Jörgen Lennartsson. Han er fotballmann til fingerspissene, er svært oppdatert og har gode lederegenskaper. Og som vi vet har han bred erfaring fra både svensk og norsk toppfotball. Dessuten er han en likandes fyr som vi tror vil løfte A-laget i månedene og årene som kommer, sier Lillestrøms sportsdirektør Simon Mesfin.
Trenerveteranen berget LSK fra nedrykk i 2016. I fjor ledet Erlandsen Lillestrøm til cuptriumf.
Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk på kvalik- og Start på neddrykksplass.
– På kort sikt handler det nå om å berge plassen. Vi må ha respekt for hvor vi ligger på tabellen, sier LSKs nye hovedtrener.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame