Populære sporter
All sport
Vis alt

– Det er nok en del skjulte ting hos oss

Rikke Skov

Oppdatert 17/09/2018 klokken 23:28 GMT+2

Strømsgodsets trener, Bjørn Petter Ingebretsen, støtter åpenhet rundt psykisk helse. Han har selv opplevd at spillere kommer til ham med tunge tanker.

BP

Foto: Scanpix

OSLO/DRAMMEN (Eurosport.no):
– Det er kanskje ikke så synlig hele tiden, for det er mange som lykkes og det er mange som ser veldig lykkelig ut i fotballhverdagen, men det er nok en del skjulte ting også hos oss.
Det sier trener i Strømsgodset Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.no om psykiske problemer blant fotballspillere.
Norges Fotballforbund ønsker å økte bevisstheten rundt mental helse, og det får støtte i fotball-Norge. Lørdag fortalte RBKs Alexander Søderlund om hans tøffe tid i Frankrike, og tidligere i høst var daglig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, åpen som sine problemer med angst.
Godset-trener sier at klubben han er trener i tar spillernes psykiske helse på alvor.
– Vi ønsker å være en klubb som har fokus på hele mennesket, som ser hele mennesket, som ser også hva de gjør utenfor fotballbanen, og prøver å involvere oss. Vi har mange prater. For oss er det så enkelt at hvis de ikke fungerer utenfor banen, så fungerer de heller ikke på banen. Så vi legger ned litt ressurser for at våre spillere skal ha det godt.
– Hvordan klarer dere å fange opp om noen ikke har det bra?
– Vi ønsker å ha en så åpen klubb at spillerne kan komme til oss hvis det er ting de føler og tenker på. Og det gjør vi ved at vi har jevnlige samtaler, at det ikke er noe stort å gå til en sportssjef, eller en hovedtrener, eller hvem som helst av oss i apparatet og snakke om ting. Vi gjør det til noe hverdagslig at vi snakker sammen, og da er det lettere å komme, er vår tanke.
Se intervjuet med BP (saken fortsetter etter videoen):

Ikke tabu

Godset-spiller Eirik Ulland Andersen forteller Eurosport.no at han opplever at klubben har et system for å fange opp om en spiller har utfordringer, og at det er en åpenhet innad i spillergruppen.
– Opplever du at det er tabu å snakke om å ha psykiske problemer?
– Nei, egentlig ikke. Men så har jeg ikke vært i så mange garderober og spilt med så mange spillere som har snakket så mye om de tingene der. Men jeg tror hvertfall at i vår garderobe så hadde vi støttet den personen hvis noen hadde kommet ut med noe sånt, og heller lagt en arm rundt han og sørget for at han får den hjelpen som han trenger.
BP forteller at han selv har opplevd at en spiller har henvendt seg til ham og fortalt at han sliter.
– Ja, det har jeg gjort flere ganger.
– Hvordan takler du som trener å få en sånn beskjed?
– Da må en hvertfall involvere seg. Man må lytte og høre på hva man virkelig sier hvis man først har fått takhøyde for at man kan komme og si fra om ting. Så er det viktig å bli tatt vare på når man kommer også. Så det er å sette av nok tid og prate, og da etter hvert prøve å finne noen løsninger sammen.
Se hele intervjuet med Ulland Andersen:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame