• Se Rosenborg - Haugesund søndag 2. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Ifølge VG har Helland bare spilt 29 fulle kamper av 154 mulige for Rosenborg i Eliteserien siden han kom til klubben i 2013. 28-åringens har slitt med flere skadeavbrekk også denne sesongen, sist gang i kampen mot Strømsgodset måtte en tårevåt Helland forlate banen etter en skade.
– Det er umulig å ikke la seg berøre av det og synes synd på Helland. For han så er det: "nei, ikke igjen". Nå bare raser det sammen igjen, sier Eurosports Asbjørn Myhre i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Dagen etter kampen ble det klart at han har pådratt seg en muskelskade i høyre legg, som ikke er lik en tidligere skade. Han er nå forventet å være ute i tre til fire uker.
– Her er de på vei mot kanskje et seriegull og gruppespill i Europa. I tillegg er det en ny skade som han ikke har hatt før. Nå er det nye uker i styrkerom, han må ha opptrening og han får ikke være med. Det vi så var ikke krokodilletårer, sier Myhre.
Se denne ukens Eliteserie-podcast her (saken fortsetter under videoen):

– Han kommer til å jobbe alt han kan

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth føler med kantspilleren som nå må belage seg på flere uker med opptrening.
– Selvfølgelig synes vi at dette er veldig kjedelig fordi han er en voldsom fargeklatt, han er en klassespiller. Han har vært det i veldig mange år, så derfor er det trist at det nå blir et par uker igjen uten han, sier Gauseth.
Men samtidig er han sikker på at Helland kommer til å komme tilbake.
– Det er noe med hele karakteren hans, personligheten hans, han er ikke en fyr som gir opp. Han kommer til å knekke syklene i styrkerommet, han kommer til å jobbe alt han kan og han kommer til å komme tilbake. Jeg er helt sikker på det, for det går på karakter. Men det er ikke synd på han, det kommer til å gå bra, sier Gauseth.
– Jeg synes det er litt synd på han, bryter Myhre inn, før han fortsetter:
– Men du snakker om Bendtner som en viktig spiller for ligaen, Helland er en viktig spiller for Rosenborg. Selv om plassen hans sportlig sett er truet så er han en RBK-profil, en markedsfører av Rosenborg og en viktig person i den klubben, sier Myhre.
Rosenborg leder Eliteserie-tabellen med to poeng mer enn Brann som ligger på andreplass etter 20 serierunder. Neste kamp møter de Haugesund søndag 2. september kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Se når Helland måtte forlate banen i kampen mot Strømsgodset:
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55