Mens Rosenborg dro til Haugesund for å hente tre poeng mandag, satte Bendtner seg på flyet hjem til Danmark. Han tilbrakte tre dager hos fysioterapeut Thomas Jørgensen sammen med de andre landslagsprofilene Simon Kjær og Anders Bjelland.
– Jeg var urolig med tanke på kneet, men har fått forsikringer, blant annet gjennom øvelser, om at ting er 100 prosent. Jeg har også gjort alt jeg kan for å sikre at det er bra. Nå handler alt om kampen mot Brann, og jeg kommer ikke til å holde igjen noe i taklingene, sier Bendtner til Adresseavisen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Det var mot Lillestrøm 16. mai at det smalt i spissens høyre kne. LSK-stopper Marius Amundsen kom for sent inn i en duell, og Bendtner ble liggende. Da fryktet han nok for sitt store mål om å spille VM for Danmark.
To dager etter viste røntgenbilder at det var en støtskade og ingen vridning, men Bendtner ble ikke med til Haugesund.
– Å bruke en spiller som er litt usikker på kneet er helt uaktuelt for oss, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.
Bendtner har i mange år benyttet seg av Thomas Jørgensen ved skader. Klinikken i Dragør utenfor København tar imot mange profilerte fotballbein. Der var Bendtner i tre dager og fikk behandling i inntil åtte timer om dagen. Torsdag trente han for fullt med RBK igjen, og han regner seg 100 prosent klar, både til søndagens storkamp mot Brann og til VM.
Tre poeng skiller mellom serieleder Brann og toer Rosenborg når bergenslaget kommer til Lerkendal søndag.
(©NTB)
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53