• Se Lillestrøm – Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
Frode Grodås er en ekte Lillestrøm-legende. Den tidigere landslagskeeperen kom til klubben i 1986, og oppgjørene mot søndagens motstander Rosenborg er noe av det han husker best fra tiden på Åråsen.
– Det var spesielt. Det var jo oss to det stod mellom i mange år. Det var mye folk og stor stemning hver gang vi møttes. Kampene var tette og jevne. Vi vant som regel på Åråsen, de på Lerkendal. Det var alltid rivalisering.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Karl Petter Løken, Mini Jakobsen, Gøran Sørloth...den suppegjengen der. Det var så deilig å slå de, gliser Grodås.
For på Åråsen hadde LSK et jerngrep på trønderne med Grodås mellom stengene.
– Vi banket de ofte her. Jeg kan ikke huske å ha tapt...det er mulig vi var uheldige en gang, men vi tok de ofte, og det skikkelig. Vi sendte de tilbake til Trondheim som slakt, og det var så deilig. Det skal vi også gjøre på søndag.
I 2018 handler det om å overleve i Eliteserien for Grodås' tidligere lag. Men også 53-åringen har vært med på å kjempe for tilværelsen med gultrøyene. I 1990 måtte LSK ut i kvalifisering for å holde seg på øverste nivå.
– Det var jo ikke noe morsomt. Jeg tok jo korsbåndet det året, og erstatteren vi henta slapp jo inn mye mer mål enn det jeg hadde gjort, flirer Grodås.
– Jeg husker likevel hvor nervepirrende det var. Etter å ha tatt gull i 89 snudde det plutselig opp-ned. Vi hadde gullambisjoner også den sesongen.
Se video: Saken fortsetter under:
Heldigvis for Grodås og LSK gikk de seirende ut av kvaliken. Per dags dato er de fortsatt det laget som har holdt seg lengst i den øverste divisjonen i Norge – ikke siden 1975 har Lillestrøm befunnet seg på nivå to.
– Det er en egenskap LSK alltid har hatt, det å overleve.
Likevel må keeperlegenden innrømme at han er nervøs foran sesonginnspurten.
– Tabellen lyger aldri. Vi må ta det alvorlig. Det krever at vi både på og utenfor banen virkelig står på. I tillegg må du ha noen som står foran og takler presset. Du må ha noen som stikker huet inn i «sementblanderen», som Per Joar Hansen så fint kaller det.
– Men du tror det går bra i år også?
– Jeg har alltid trua, men vi må gjøre et stykke arbeid.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23