Populære sporter
All sport
Vis alt

Demidov klar for retur til norsk fotball

Oppdatert 07/03/2018 klokken 19:12 GMT+1

Onsdag skrev Vadim Demidov under på kontrakten som gjør han til Stabæk-spiller. Sportssjefen forventer at han blir en av ligaens beste spillere.

Vadim Demidov

Foto: Eurosport

Stabæk forsterker stallen med Vadim Demidov, slik Eurosport.no erfarte tirsdag.
Onsdag skrev 31-åringen altså under på en kontrakt som binder ham til Bærum-klubben i to sesonger.

– Av de beste i Eliteserien

Sportssjef i klubben, Inge André Olsen, var meget fornøyd med å ha på plass sin nye spiller.
– Han har mange år igjen foran seg som fotballspiller. Nå skal han prestere for oss å være en av de beste spillerne i Eliteserien, for det mener jeg at han vil oppnå, sier Olsen.
Hovedpersonen ble trigget av å bli del av en så ung og talentfull spillergruppe.
– Dette er en gruppe med enormt talent. Jeg ønsket å være en del av dette og føler både jeg og Stabæk får en god avtale her, sier Demidov.

Vil vinne noe

Midtstopperen presiserer at han fremdeles har en indre lyst til å vinne noe.
– Jeg er en vinner som hater å tape. Slik har det alltid vært for meg, og det er ingen forskjell nå. I denne klubben kan jeg oppnå mye, sier den ferske Stabæk-spilleren.
Han håper at han med sin rutine kan hjelpe klubbens yngre spillere til å kunne utvikle seg.
– Spillergruppen er veldig spennende. Jeg håper å kunne hjelpe de til å nå sitt fulle potensiale, sier Demidov.

Tilbys akademirolle

Selv om Olsen presiserer at Demidov først og fremst er signert for å levere varene som spiller, legger han ikke skul på at stopperen også vil ta del i klubbens utviklingsarbeid.
– Vi har en visjon om å være best på utvikling i Skandinavia og da trenger vi referanser på toppnivå. Det kan vi få med Vadim. Vi har allerede diskutert hva som skjer etter at han er ferdig som spiller, og med hans rutine er jeg sikker på at vi kan finne en jobb til han i vårt akademi, sier Olsen.
Det er en tanke Demidov liker.
– Jeg er en ledertype, og det er ikke unaturlig å tenke i de baner etter hvert. Men jeg har igjen et par år som fotballspiller, og har ikke tenkt nøye gjennom trener-biten foreløpig, sier han.

Mislyktes i USA

Midtstopperen har vært klubbløs etter at han ble kjøpt ut av kontrakten med MLS-laget Minnesota United. Der slet han med spilletid noe som førte til at amerikanerne ikke ville ha ham med videre og betalte ham 4,5 million for å løse ham fra kontrakten.
Demidov ble refset av amerikanske fotballjournalister og fans, og ble kalt den verste spilleren de hadde sett i den amerikanske ligaen. Demidov skal være den dyreste spilleren i klubben, og når han i tillegg ikke presterte nok til å holde plassen i startelleveren, skal klubben ha forsøkt å bli kvitt ham i flere måneder allerede.
Midtstopperen har tidligere spilt en rekke kamper for Rosenborg, og har hatt utlandsopphold i både Tyskland og Spania, før han gikk til Brann i 2014. I Bergen ble han hyllet for å ha ledet laget til både opprykk og sølv.
Saken oppdateres!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame