NADDERUD (Eurosport.no):
– Hvem tror du har lært de alt det der da?! Så jeg kjenner dem godt jeg. Jeg var jo med på å bygge opp det der sammen med Lars Arne så jeg kjenner dem godt og de kjenner meg godt, svarer Vadim Demidov på Eurosports spørsmål om hvordan det blir å møte duellsterke Brann lørdag.
  • Se kampen mellom Brann og Stabæk på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 18.00!
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56

Ble med klubben ned

Demidov, som signerte for Bærumsklubben, Stabæk foran årets sesong møter for første gang gamleklubben Brann, siden han dro fra Bergen etter sølvsesongen i 2016.
Året før var den nå 31 år gamle spilleren med ned i OBOS-ligaen da Lars Arne Nilsen kom inn som hovedtrener. En trener som innførte den duellsterke mentaliteten laget er kjent for i dag. Nå skal Demidov kjempe mot den samme taktikken han var med på å utvikle.
– Vi tok alltid poeng på dårlige dager også var vi stabile og slapp ikke inn så mange mål. Det gjør de ikke nå heller, men det var nok mye verre å være Brann-spiller på det tidspunktet jeg var det enn for de som har kommet inn nå fordi nå er på en måte flyten i gang og de bygger litt på det vi bygde på for noen år siden. Jeg føler at de som var med på det fra starten av var med på en skikkelig berg og dalbane mentalt, men så har man kommet veldig sterkt ut av det og det ser du at de spillerne som har vært der nå tåler det meste. For det å rykke ned i Bergen og det presset med å rykke opp igjen det finnes vel ikke noe som er større i Norge, forklarer Demidov.

Ingen serke følelser

I 2016 dro Demidov fra Bergen og Brann for å prøve seg i USA og Minnesota United. Der ble han kun ett år før han returnerte til Eliteserien og skrev under for Stabæk.
Selv om dette blir første retur i Bergen for den tidligere Brann-kapteinen mener han det ikke ligger noen sterke følelser i det å møte gamleklubben.
– Jeg nullstiller meg egentlig hver gang jeg går til ny klubb så er det nytt fokus. Og akkurat nå er mitt fokus på Stabæk og kun det. For meg å komme over dit, selvfølgelig blir det hyggelig å hilse på gamle kjente, men jeg skal bare dit for å vinne. Det har ikke noen følelsesmessige bånd der nå, men selvfølgelig når man er i en klubb så er det veldig tett innpå hverdagen med familie og alt. Så jeg hadde fantastiske tre år der borte, men nå er jeg Stabæk-spiller og det er det eneste jeg har fokus på. For meg er det bare nok en bortekamp og nok en mulighet til å ta tre poeng.
– Publikum da, hva tror du de tenker?
– De bør elske meg for det jeg har gjort for dem. Jeg kan ikke si noe annet enn det. Jeg ble med ned i OBOS og fikk dem opp igjen og vi tok medalje. Nei, jeg følte jeg gjorde mitt og det var derfor var det veldig enkelt å takke ja til det tilbudet jeg fikk fra USA. Det tror jeg de forstod også tror jeg de forstår at jeg er i Stabæk nå, så det er en gjensidig respekt der. Det er sjeldent jeg har dratt fra klubber og hatt noen uvenner der, smiler Demidov.

Sparer Demidov i cupen

Stabæk er den eneste Eliteserieklubben som fremdeles står uten seier så langt i årets sesong. Men de har også gått gjennom tre bortekamper og har en kamp mindre spilt.
Med cupkamp onsdag må trener Toni Ordinas tenke nøye over hvordan han bruker ressursene. En ting han vil gjøre er å holde Demidov på benken fra start mot Ullern onsdag kveld for å spare han til lørdagens Eliteseriekamp.
– Det blir nok en spesiell kamp for han. Jeg synes også han hadde en god periode i den klubben. I den perioden Vadim har vært med oss, du vet den mentaliteten der man skal gi det beste av seg selv hver eneste dag og hver eneste trening. Her om dagen for eksempel i pausen der han sier ifra at kampen går denne veien, så la oss bevege oss den andre veien. Nivået på kommunikasjon og lederskap han har i gruppen er veldig viktig for oss. Jeg antar at det å komme tilbake til Bergen vil gi oss litt ekstra motivasjon for å vise det, sier Ordinas til Eurosport. ​
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57