VALLE (Eurosport.no):
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth har vært hard i kritikken mot VIF etter sommerens overgangsvindu.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Dommen har vært klar: Gauseth mener Ronny Deilas klubb har vært blant overgangstaperne i Eliteserien.
Svenske Erik Israelsson og Eliteserie-kjenning Mohammed Abu er nysigneringene. I tillegg har Aron Dønnum kommet tilbake fra utlån i HamKam.
– Det er ikke så rart at man ikke har blitt i ekstase over den Abu-signeringen, mener Gauseth.
Se Deilas svar til Gauseth her (artikkelen fortsetter under):

Mener mislykket spissjakt trekker ned

Blant annet peker fotballeksperten på at klubben tidligere har hentet spillere som overhodet ikke har vært i form, og nevner eksempler som Fitim Azemi, Muhamed Keita og Abdisalam Ibrahim. Likevel har Gauseth sett positive tendenser hos Abu så langt, til tross for skepsis.
– Det er ikke rart at det settes spørsmålstegn ved det. Man så en veldig positiv start. Gutten ser ut som han er i veldig bra slag. Overraskende bra slag. For Vålerengas del håper vi at dette fungerer. Dette balanserer laget på en helt annen måte. Det er etterlyst en sjef på dette laget. Han kan være med å sjefe: Først og fremst i måten han spiller på og i form av handlingene hans, sier Gauseth.
Eksperten trekker frem Vålerengas mislykkede spissjakt som det store minuset.
– De har jaktet en spiss. Det har vært prat om Ohi. Det har vært bud på Søderlund. Når man da ikke får tak i den spissen, så er det vel ikke så rart at man etterlyser at dette ikke var det de prøvde på, sier han, og legger til følgende med tydelig ironi:
– Dette var faktisk akkurat det de prøvde på. De ville by på spisser som de ikke skulle få. Det var en mesterplan bak det her, sier han sarkastisk.

Deila: – Vanskelig for meg å ta det seriøst

Ronny Deila slår tilbake mot at de er blant overgangstaperne, og sier han er svært tilfreds med sommervinduet.
– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, jeg. Christian må vel holde seg til OBOS-ligaen der han hører hjemme. Om han vet hvilket nivå Abu og de andre er på, er for meg veldig vanskelig å ta seriøst for å være helt ærlig, men vi er veldig fornøyde med det vi har gjort. Det vinduet her og forrige vindu har vært veldig bra, sier Deila til Eurosport.no.
– Vi har fått inn spennende spillere. Vi har fått inn spillere som har et høyt toppnivå, og nå i tillegg har vi fått inn rutinerte spillere som vet hva Eliteserien dreier seg om. Ikke minst noen som kan hjelpe oss eldre her med å temme de sauene som er meget spennende i fremtiden.
– Er det erfaring du har sett etter i overgangsvinduet?
– Ja, det er viktig. Det må være en majoritet av gruppen som er eldre. Hvis de blir yngre, er det de som styrer kulturen i gruppen. Det er aldri positivt. Da blir det et juniormiljø. Vi må ha et seniormiljø med masse juniorer i. Da blir dette en veldig bra miks, sier Deila.
Eurosport ønsket avslutningsvis i intervjuet å vite hva VIF-treneren tenkte om hvem som kom til å stikke av med gullet i år. Dette i forbindelse med at VIF møter serieleder Brann på søndag.
Der slo Deila til med et syrlig svar:
– Du må spørre Gauseth. Han vet det, spøkte Deila, før han forlot intervjuet med et bredt smil om munnen.
Vålerengas neste kamp er på søndag mot Brann. Se den på TVNorge og Eurosport Player fra kl. 19.30.
Sjekk ut Eliteserie-podcasten her:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38