SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no): Alexander Sørloth bor i London og spiller i Premier League, men han har på ingen måte glemt gamleklubben.
– Jeg prøver å få sett alle kamper av Rosenborg jeg klarer. Det er jo litt kræsj der, men jeg får med meg det meste av Rosenborg, sier 22-åringen til Eurosport.no.
Trønderen synes det er svært gledelig at klubben er i en god flyt og hamstrer poeng.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg synes det har kommet seg i det siste, og så vidt jeg har forstått har de tatt 22 av 24 poeng i de siste kampene. Så det er veldig positivt, og de spiller litt mer attraktiv fotball enn de har gjort på en stund. Det er artig å følge med.
  • Se Vålerenga-Rosenborg på Eurosport Player og TVNorge søndag 16. september kl. 20!
Sørloth begynte i Rosenborg da han var kun åtte år gammel. Etter et opphold i Bodø/Glimt på utlån, hvor han virkelig slo ut i full blomst, forlot han landet i starten av 2016. Siden januar i år har Trondheims-gutten spilt i Crystal Palace.

Plass til Søderlund og Bendtner

Eurosport.no snakker med langslagsspilleren om den pågående spissduellen i Trondheim. Sørloth som selv er spiss mener det er plass til både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund i en startellever.
– Det er snakk om å gi dem nok tillit. Hvis du sammenligner med 2015- og 2016-sesongen, så spiller de jo veldig annerledes. Det er sjelden at kanter går ned til linjen og slår innlegg. Så de har ikke de beste vilkårene i den kampen her. Så kanskje de bør forandre litt på det, og da tror jeg det vil komme flere scoringen etterhvert.
– Så sånn som du ser det, så kan det fungere å ha en av dem på kant? Det er ikke kun en av dem som må spille?
– Ja, personlig. Hvertfall i Rosenborgs 4-4-3 synes jeg du skal ha to kanter og en spiss. Og så bør du ha hvertfall en innleggskant som er veldig bra på slå assist. Da får du også en spiss som kommer til å score flere mål.
22-åringen er imponert over det han har sett av laget under Rini Coolens ledelse.
– Det virker som de er har fått ny giv og går veldig mye i angrep. Nå slapp de jo inn tre mål, men i 4-3 kampen mot Strømsgodset var det veldig artig. Da gikk de i angrep og kjørte på. Så jeg vil tro Lerkendal-publikummet var fornøyd med det.
En gang trønder, alltid trønder. Sørloth er ikke i tvil om hvem som vinner Eliteserien.
– Så gullet går til Lerkendal?
– Det gjør det, avslutter han og smiler stort.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09