• Se Stabæk - Brann søndag 21. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Det er mye som tyder på at det kan bli tett i gullkampen helt inn denne sesongen. Rosenborg har en fire poengs luke ned til Brann på andreplass. Men til tross for at Brann har kjempet i toppen hele sesongen, tror ikke Eurosports eksperter det vil holde til gull.
– Det er først og frem mentalt. De viser gang på gang at de ikke er et gullag. De har fått så mange muligheter nå, flere på rad, men de griper den ikke og da kommer Rosenborg til å vinne dette her. Det er ikke verre enn det. Brann er ikke god nok, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Se hele podcasten nederst i saken!
På de tre siste kampene har Brann spilt to uavgjort og tapt en. Gauseth mener håndbrekket er på hos Brann.
– Jeg savner desperasjonen og jeg savner den «gi mer faen, vi skal frem, vi skal score, vi skal vinne». En del av det er mentalt, det er det ikke tvil om. Lars Arne kan stå å snakke om topp tre, selv om det høres helt hinsides ut, men jeg tror det smitter over. Jeg ser det på banen, de har ikke troen, sier Gauseth.

Endringer på laget

Eurosports Asbjørn Myhre mener sommersigneringene og at de endringene som ble gjort i sommer forstyrret det solide Brann-laget.
– Det som skulle være forsterkninger i sommer har forrykket litt hvordan Brann fungerer. Bamba er svak nå, Ruben Yttergård Jensen, en helt annen spiller enn Sivert Heltne Nilsen. Bedre med ball, men kanskje litt mindre årvåken, og tilbyr mindre beskyttelse til stopperne sine enn det Sivert gjorde, sier Myhre i Eliteserie-podcasten.
– Det blir litt mye skifting og det å få alle til å «klikke» vil ta litt tid, legge han til.
Forrige kamp for Brann var 1-1 mot Lillestrøm før landslagspausen. Asbjørn Myhre stusser litt over noen av valgene til Brann-treneren.
– Lars Arne Nilsen prøvde med Steffen Lie Skålevik på kant og Bamba på midten fra start. Men han tar av Steffen Lie Skålevik til pause fordi han mener han ikke fungerer som kant. Jeg tror kanskje jeg hadde gjort motsatt og tatt av Bamba. Men så er det det at det er et prestisjekjøp, 9-10 millioner, da du må nesten bruke Bamba, sier han.
Han mener det er stor forskjell på de siste kampene og Branns kamper i vår.
– Hjemme mot Tromsø for eksempel, hvor de bare feide Tromsø av banen. Så kan du sammenligne med det som skjedde mot Lillestrøm og mot Sandefjord. Den intensiteten, det trøkket er ikke der i det hele tatt, legger han til.
Brann ligger på andreplass med 49 poeng. Fem kampen gjenstår hvor de møter Stabæk borte, Rosenborg hjemme, Strømsgodset hjemme, Kristiansund borte og Odd hjemme.
Neste kamp for Brann er mot Stabæk søndag 21. oktober kl. 20.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Se hele Eliteserie-podcasten her:
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14