Tirsdag meldte Avisa Nordland at Bodø/Glimt hadde avslått et bud på åtte millioner kroner fra Molde for sin stopperkjempe Martin Bjørnbak.
26-åringen ble matchvinner i «slaget om nord» mot Tromsø lørdag, og har vært en av Glimts viktigste spillere siden han kom fra FK Haugesund i 2015.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
I denne ukens Eliteserie-podcast får Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth spørsmål om Bjørnbak er den mest undervurderte stopperen i Eliteserien.
Se hele vodcasten nederst i saken!

Trekker frem Bjørnbak og Skjerve

– Mest undervurderte? Han er helt klart oppe der, sa Gauseth.
For han trekker også frem en annen kaptein med stor K.
– Jeg har lyst å trekke frem Vegard Skjerve i FK Haugesund. Han synes jeg får altfor lite kred i forhold til hvor god han er. Men at Bjørnbak er oppi der, sammen med Skjerve? Ja, det kan jeg absolutt gå med på.
Eurosports kommentator Asbjørn Myhre har også sansen for Glimts hærfører.
– Han er jo en utrolig tydelig lederskikkelse, elsker å ta dueller og ønsker å gå i krigen. I tillegg har han jo sørget for et av de første positive presseoppslagene i Glimt på en stund ved å velge å spille med regnbuebindet.

– Et tydelig signal til Forren og Gabrielsen

Gauseth var nådeløs i sin vurdering av Molde-forsvaret etter helgens 1-3-tap mot Ranheim.
– Det finnes ingen unnskyldning for dette. Det finnes ingen unnskyldning for prestasjonen. Det finnes ingen unnskyldninger for forsvarsspillet, og det finnes ingen unnskyldning når man er så dårlige hjemme mot Ranheim. Seks poeng har Ranheim nå tatt mot Molde, sa han i søndagens Fotball Direkte.
Se Gauseths tirade her (saken fortsetter under):
– Det er jo et tydelig signal til herrene Gabrielsen og Forren når man legger inn et bud på åtte millioner på en annen Eliteserie-stopper. Da er man vel ikke helt happy, til tross for at man både har en Sarr og Gregersen som også kan bekle stopperplass.
– Det er vel et spørsmål fra Ole Gunnar Solskjær til sine midtstoppere om hvem han kan stole på, og hvem som kan prestere jevnt, fortsetter Gauseth.

– Kun tre Molde-spillere har levert jevnt

Eurosport-eksperten mener det er få som har levert på et stabilt, jevnt nivå i Molde-leiren denne sesongen.
– Når jeg har sett Molde i år, er det kanskje tre spillere som har prestert jevnt. Linde har vært veldig god i mål og Moldes beste spiller sett under ett. Sarr har prestert jevnt, og Eirik Hestad har vært veldig god. Bortsett fra det har det vært en berg-og-dalbane.
Han mener også at signalene var der i Europa League-kvaliken mot Zenit.
– Forren og Gabrielsen var gode i mange involveringer, men også helt håpløse til tider. De siste 20 minuttene var de jo ikke til stede. Kampen mto Ranheim? På'n igjen. Det er så forsiktig og spakt at det er vanskelig å tro på det.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12