Gjennom romjulen har Eurosport.no kåret de 50 beste spillerne i Eliteserie-sesongen 2018. Hver dag slipper vi 10 nye plassering.
Nå er vi kommet frem til de ti beste spillerne. Under kan du se hvem vi mener har prestert best i 2018, vurdert av Jonas Moen Rye, Stian Thelen og Eirik Fure.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
10. Mads Reginiussen (Ranheim):Startet sesongen med en skade, men ble selve symbolet på nykommerens enorme suksess. Hadde en impoerende vårsesong der han scoret flere viktig og avgjørende mål for Ranheim. Som mot RBK og LSK. Er en skikkelig indreløper i 4-3-3-systemet og det var derfor neppe rart at Rosenborg ønsket å hente ham. Er en målfarlig midtbanespiller som kommer på mange farlige løp inn i boksen. Ranheims viktigste spiller.
9. Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08):Forrige sesongs Sarpsborg 08-komet har tatt ytterligere steg i år. Startet sesongen med å bli matchvinner hjemme mot Rosenborg. Er selve hjertet og motoren i Sarpsborg 08s midtbane. Hvor lenge han blir i Norge er det bare ham selv og sportssjef Thomas Berntsen som vet.
8. Vito Wormgoor (Brann):
Er sjefen i Branns forsvar og leverte en enorm vårsesong der de kun slapp inn fire mål på de fire første kampene. Men etter at Erling Braut Haaland fant hullene har Branns forsvar sett mer ordinære ut. Likevel har Wormgoor spilt en bra høst og har vært den lederfiguren han er, bortsett fra et par svake kamper. Er også et våpen offensivt på dødballer. Nå trives han så godt at han ønsker å bli i Bergen og skal Brann igjen jakte gull neste sesong er det svært viktig at han fortsetter - i alle fall ut kontraktsperioden som er 2019.
7. Erling Braut Haaland (Molde):
Det er ingen tvil om at 18-åringen har markert seg i Eliteserien denne sesongen. At han ikke er enda høyere på listen er fordi han har svingt litt i prestasjonene, men på sitt beste har han vist et talent få i verden har. Toppnivået er nærmest helt utilnærmelig noe han viste på Brann Stadion i sommer. Et solid Brann-forsvar fikk fire mål i sekken av unggutten på 21 minutter. Det store potensialet som er i ham er grunnen til at Red Bull Salzburg blar opp for supertalentet. Gjennom Eliteserie-sesongen 2018 har han vist at han er moden for enda større arenaer i fremtiden.
Sett denne med Braut Haaland?
6. Magnus Wolff Eikrem (Molde):
Kun spilt en halv sesong i Molde-drakten, men har vært en åpenbaring etter han kom inn. Har briljert på et offensivt og godt Molde som var det beste laget i Eliteserien i høst. Med en hel sesong i beina hadde han vært enda høyere på listen. Kunne MFK tatt gullet hvis Eikrem spilte på laget hele sesongen? Det får vi aldri svaret på, men det er ingen tvil om at Molde her har en spiller som er gull verdt.
5. Tore Reginiussen (Rosenborg):
Ble kåret til årets spiller i Eliteserien i fjor. Er lederfigur og sjefen i det som har vært et skikkelig solid Rosenborg-forsvar denne sesongen. Det dannet grunnmuren for årets seriegull. Utrolig stabil og et høyt bunnnivå. Spiller svært sjelden en dårlig kamp. Er også en av Lars Lagerbäcks viktigste menn på landslaget. Vil være et stort tap for landslaget hvis han velger å gi seg der. Legger han opp etter 2019-sesongen?
4. Franck Boli (Stabæk):
Spilte kant første del av sesongen, før han ble flyttet opp som spiss. Derfra og ut banket han inn 15 mål på 15 kamper. Vanvittige tall og den sterke høstsesongen sikret ham toppscorertittelen. Har blomstret skikkelig og har en enorm fart som gjør ham til en skikkelig bakromstrussel. Er en plage for ethvert forsvar i Eliteserien. I høst har scoringene hans vært helt avgjørende for at Stabæk har plukket poeng og sikret seg kvalifiseringsplassen til slutt. Som da han scoret to mot Haugesund, sikret poeng på Lerkendal og nedsablet Molde hjemme.
3. Birger Meling (Rosenborg):
Etter overgangen fra Stabæk til Rosenborg i 2017 har Meling utviklet seg til å bli den beste venstrebacken i Norge. Er bunnsolid bakover samt et offenvist våpen fremover. Bra i duellspillet tross sine 174 cm. 2018 har han vært svært stabil og gjennom prestasjonene i Eliteserien fikk han muligheten av Lars Lagerbäck på landslaget hvor han umiddelbart etablerte seg. Fortsatt kun 24 år gammel, så fortsetter han på samme måte vil Rosenborg trolig ha problemer med å holde på ham når utenlandske klubber kommer på banen.
Sett denne scoringen?
2. Eirik Hestad (Molde):Burde fått sjansen på landslaget i år? Mange mener det. Teknisk briljant, offensivt skapende og god motor. Burde kanskje hatt enda flere målpoeng. Blir svært viktig for Molde når de neste år skal ta opp kampen mot Rosenborg om seriegullet. Helt avgjørende for Molde med sine offensive kvaliteter, men er på ingen måte en spiller som sluntrer unna i det defensive heller. En av Eliteseriens mest fotballkloke.
1. André Hansen (Rosenborg):Ubestridt ener for RBK og ubestridt ener på denne listen. Årets spiller i Eliteserien skal selvsagt på topp. Har nok en sesong markert seg som en solid keeper, både på strek og i feltet. En matchvinner som leverer viktige redninger når Rosenborg trenger det som mest og er en avgjørende faktor for at trøndernes suksessfulle sesong. Har lenge hatt ønske om å prøve seg i større ligaer. Nå er det på tide at en utenlandsk klubb virkelig får øynene opp for Rosenborgs solide sisteskanse. Selv om han er 29 år, har han flere gode år foran seg.
Sett dette intervjuet etter Europa League-deltakelsen var sikret?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12