BERGEN/OSLO (Eurosport.no): Fredag sprakk nyheten om at Brann har vunnet kampen om Ruben Yttergård Jenssen og at rødtrøyene langt på vei var enige med Groningen om en overgang for 30-åringen.
Yttergård Jenssen landet i Bergen lørdag. Der gjennomgikk han den medisinske testen og signerte på avtalen som binder ham til klubben ut 2020. Dermed er han klar til hjemmekampen mot Sarpsborg 08.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Brann har en spennende sportslig situasjon. Jeg hadde ingen planer om å returnere til Norge, men da Brann kom på banen hadde jeg lyst til å bidra, sier Yttergård Jenssen på pressekonferansen.

– Den overgangen jeg har brukt mest energi på i sommer

Eurosport.no er kjent med at Brann legger omlag fire millioner kroner på bordet for Groningen-spilleren som i utgangspunktet hadde halvannet år igjen av kontrakten. Det så lenge vanskelig ut for å få realisert overgangen, men til slutt lykkes Brann med å få Yttergård Jenssen på plass.
– Dette er den overgangen jeg har brukt mest energi på i sommer. Mye skal modnes og vi har jobbet hardt sammen med Ruben og agent for å få det til, sier sportssjef Rune Soltvedt på pressekonferanse.
Tromsøværingen dropper en retur til sin tidligere klubb til fordel for gullkamp i Bergen. En sterk signering og en naturlig erstatter til Sivert Heltne Nilsen mente Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth fredag kveld.
– Brann kjøper en fotballhjerne, noe de har manglet i vakumet etter Heltne Nilsen. Det er en spiller som har spiller som har spilt på høyt nivå i 2. Bundesliga og Eredivisie. Dette er en signering som setter fyr på gullhåpet til Bergen. Jeg har etterlyst en stor signering etter tapet av Heltne Nilsen. Dette er den signeringen. Yttergård Jenssen er en landslagsspiller med høy erfaring, og vil gå rett inn på laget til Brann, sa Gauseth.
– Yttergård Jenssen er en bedre pasningsspiller og playmaker enn Heltne Nilsen, mens sistnevnte er en mer leder selv om Yttergård Jenssen har litt av det samme i seg. De får en mer playmaker, mens begge to har et klokt fotballhode. Dette er en kjempesterk signering, fortsatte han.
Sett denne ukens podcast? Saken fortsetter under videoen:

Var på utlån

30-åringen forlot Tromsø i 2013 for en profftilværelse i tyske Kaiserslautern i 2. Bundesliga. Tre år senere gikk turen videre til nederlandske Groningen, hvor han spilte 42 kamper.
I vår har Yttergård Jenssen vært utlånt tilbake til Kaiserslautern, hvor det ble nedrykk til nivå tre i tysk fotball.
Tromsøværingen var også i flere år på landslaget i perioden 2010 til 2016 og står med 39 kamper for Norge. Siste kamp var i 2016 i 0-3 tapet for Tyskland.
Peter Orry Larsen usikker på fremtiden i Brann. Se intervjuet etter fredagens trening:
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37