Fredag ble Bendtner dømt til 50 dagers fengsel som følge av voldsepisoden i København i september. Dommen ble anket. Dagen derpå var dansken tilbake på Rosenborgs treningsfelt.
30-åringen ønsket ikke å uttale seg om dommen, men sa at han håpet å spille mot Odd.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
(Saken fortsetter under):

Coolen: – Jeg var ikke i tvil

Da kan dansken glede seg til kamp. Overfor danske Ekstra Bladet bekrefter nemlig trener Rini Coolen at dansken får tillit fra start.
– Jeg fikk bekreftet det jeg trengte i dag. Han er 100 prosent fokusert og klar til i morgen. Derfor kommer vi til å bruke han. Han er i troppen og han kommer til å starte mot Odd, sier Coolen.
Iføgle avisen har Coolen hatt flere samtaler med Bendtner både før og etter fredagens København-tur. Han mener valget om å la Bendtner starte var enkelt.
– Jeg var ikke i tvil, men jeg tror at det var smart å ta en prat med han først, etter det som skjedde i går, for å få den bekreftelsen, sier Coolen til Ekstra Bladet.
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud tror ikke Nicklas Bendtner vil virke preget på fotballbanen som følge av det som har skjedd denne uken.
– Han har tilsynelatende virket uanfektet, men har prestert i inngangen til dette. Jeg tror ikke domsavsigelsen vil endre veldig på det. Jeg tror vi får en Nicklas Bendtner som vi har fått de siste ukene i Rosenborg-trøya, sier Skullerud.
RBKs oppgjør mot Odd vises på Eurosport Player søndag 18.00.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57