Populære sporter
All sport
Vis alt

Bunnkampen: – De har den største svakheten

Jonas Moen Rye

Oppdatert 02/10/2018 klokken 10:25 GMT+2

Eurosport-kommentator mener Lillestrøm har en stor svakhet i kampen for å beholde plassen.

Marko Maric

Foto: Scanpix

Fire poeng skiller de fem nederste lagene over tabelljumbo Sandefjord i Eliteserien.
Strømsgodset, Lillestrøm, Stabæk og Start kjemper alle med nebb og klør for å beholde plassen på norsk fotballs øverste nivå. Etter helgens runde har det også begynt å brenne under beina på Bodø/Glimt.
I Fotballmandag på MAX ble bunnstriden naturlig nok tema. Denne gangen ble det diskutert hvordan de av bunnlagene som har rotert mest på keeperplass er rustet i den posisjonen.
Strømsgodset forsøkte i helgen sitt tredje keeperalternativ for sesongen da Morten Sætra fikk sin Eliteserie-debut. Det resulterte i tre poeng og null baklengs borte mot Sarpsborg 08, uten at 21-åringen var altfor mye involvert.
Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud tror imidlertid at Sætra nå kan ha sikret seg keeperplassen resten av sesongen.
– Vi har ennå ikke fått noe klart svar på hvor god Morten Sætra er, men det kan se ut som Strømsgodset i hvert fall har tatt vekk et problem, sier han.
Sætra fikk også tillit forrige uke da Haugesund ble slått 1-0 borte i NM.
– Espen Bugge Pettersen har ikke vært stabil, og Pål Vestly Heigre ble forsøkt en kamp uten at det viste seg å være en god løsning. Jeg vet ikke om de har funnet en løsning på keeperproblmenet, men jeg tror i hvert fall at Bugge Pettersens tid i Eliteserien er over, sier Tosterud.
Med helgens resutlater har deg også begynt å brenne under føttene på Bodø/Glimt. Der virker keeperplassen imidlertid veldig spikret for Ricardo Friedrich sin del, mens i Start har Jonas Deumeland gjort sine saker bra etter at han kom inn for Håkon Opdal i starten av sesongen.

– Et godt bytte for alle parter

Mandagens gjest Vadim Demidov har også sett en rokkering på keeperplassen i sitt lag i løpet av sesongen. Mande Sayouba startet sesongen mellom stengene på Nadderud, men etter at Marcus Sandberg ble hentet fra Vålerenga har sisteskansen vært et sikkert kort i Henning Bergs lagoppstilling.
– Jeg tror det har slått ut bra. Jeg tror vi har hatt litt bedre poengfangst etter at han kom inn, selv om Sayouba også var en fantastisk keeper på sitt beste, sier Demidov.
Sandbergs inntreden i Stabæk-buret førte til slutt til at Sayouba tok turen til Danmark og Odense.
– Jeg tror egentlig det har vært et godt bytte for alle parter, sier Demidov.

– De er svakest rustet

Også Lillestrøm har opplevd å trøble med valget av keeper i begynnelsen av sesongen. Både Matvei Igonen og Marko Maric presenterte seg med svake involveringer, før Maric til slutt klarte å tilrive seg fast plass mellom stengene.
Med den historien i mente er Eurosport-kommentator Tosterud er klar på hvem han mener IKKE er best rustet.
– Jeg tror det laget som har den største svakheten er Lillestrøm. De har prøvd både Igonen og Maric, og Maric har etter hvert stabilisert seg på et OK nivå den siste tiden,
– Men jeg synes fortsatt at han har vist såpass store svakheter i keeperspillet sitt at jeg synes det er rundt Lillestrøm det bør blinke flest varsellamper, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame