Før Nicklas Bendtner kom til Rosenborg for et snaut år siden, i mars 2017, hadde han hatt en trøblete tid med lite spilletid, mange klubbytter og et beryktet liv utenfor banen med blant annet mange byturer. I mars-utgaven av det danske magasinet Euroman, gjengitt av bt.dk, åpner københavneren opp om hvordan han også har hatt en svært vond periode i sitt private liv etter brudd med sin egen far, Thomas Bendtner, som han ikke har sett de siste fem årene.
Bendtner forteller at faren, som også lenge var RBK-stjernens agent, var hans store helt som barn. I en alder av 16 år sørget Bendtner senior for at sønnen gikk fra ungdomslaget til FC København, til Arsenal. Sammen skulle de erobre verden.

Brudd på brudd

Slik ble det ikke. Etter flere år der Thomas Bendtner fungerte som agent for egen sønn, overlot de ansvaret for Nicklas' karriere til de mer rutinerte. Det åpnet opp for at faren kunne ta på seg andre oppgaver rundt sønnen, hvor de startet et smykkefirma, Noble by Bendtner, der faren satt i direktørstolen. Smykkefirmaet gikk siden skeis, og det ble konstatert av en advokat at Bendtners far ikke klarte å holde styr på direktøroppgaven. Pengene bare fosset ut av firmaet.
– Han kjørte i mange år min karriere etter hva som passet best for ham og hans makkere. Likevel er det verste nok at han har misbrukt min tillit. Han visste jo at han var mitt store idol helt fra jeg var liten, sier Nicklas Bendtner til det danske magasinet, gjengitt av bt.dk.
I samme periode som smykkefirmaet fosset ut penger, gikk det galt med forholdet fjorårets Eliteserie-toppscorer hadde til Caroline Fleming, moren til Bendtners sønn. I bruddet med Fleming tok foreldrene til Bendtner hennes parti. Dette har Bendtner senere tilgitt moren for. Moren, som også har vært rammet av kreft, ble i de samme årene dette pågikk skilt fra Thomas Bendtner.
Saken fortsetter under bildet.

– Kjenner meg ikke godt nok

Ifølge Nicklas Bendtner har faren gjort sitt for å komme inn i varmen, hvor han har rakt ut en arm ved å sende brev til RBK-profilen der han skal ha forklart at han føler å ha gjort sitt beste. Likevel skal det nok mer til for å lege sårene Nicklas Bendtner har fått.
– Hvis man kan gjøre ting som er så slemme mot et annet menneske, som i tillegg er ens eget kjøtt og blod, og deretter tror at man kan henge en notis på døren som skal løse alle problemer..., sier Bendtner til magasinet, før han fortsetter:
– Så kjenner man meg overhodet ikke godt nok. Hvis det var jeg som hadde såret mine nærmeste på en slik måte, ville jeg gått gjennom ild og vann for å gjøre det godt igjen.
Den danske avisen skal ha forsøkt å komme i kontakt med faren, Thomas Bendtner, uten hell.