• Se Vålerenga-Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Sarpsborg stadion holdt pusten da Kristoffer Zachariassen måtte forlate banen i 2-1-seieren over Haugesund søndag.
Midtbanespilleren holdt seg til skulderen da han tuslet i garderoben etter bare 25 minutters spill.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Dagen derpå var det nedslående nyheter i vente for 23-åringen. Etter å ha vært gjennom ultralyd og MR fikk Zachariassen konstantert et brudd i skulderbladet.
– Det var veldig kjipt å få den beskjeden. Det er et ganske stort brudd, så kampen nå til helgen er helt uaktuell, sier han til Eurosport.no.
Også neste ukes Europa League-oppgjør mot mot Malmø ryker for midtbanespilleren. Selv håper han å være tilbake til Tromsø skal besøkes i siste serierunde som spilles 25. november.
– Akkurat nå kan jeg ikke løfte armen. Den er mer bevegelig enn i går, men klarer ikke å løfte over albuen. Når jeg klarer å bevege det igjen så kan begynne med ball i det små. Kan fort bli fint i løpet av uken, men vi må nesten bare se det an, sier han.
Det betyr at Sarpsborg 08 må klare seg uten en av sine viktigste spillere i flere kamper, men at midtbanedynamoen sannsynligvis er tilbake til de to siste Europa League-gruppespillkampene mot Besiktas og Genk.
– Jeg håper at jeg fort kan begynne å løpe igjen i hvert fall, sånn at jeg kan holde den fysiske formen, sier Zachariassen.
Samtidig som den nedslående nyheten om skaden kom, fikk Sarpsborg 08-spilleren en annen oppmuntring. Zachariassen er ifølge UEFAs analyseverktøy den 14. beste spilleren i Europa League.
Det var Sarpsborg Arbeiderblad som omtalte begge sakene først.
Analyseverktøyet tar for seg en spillers involveringer i kamp, og der står 23-åringen med 4269 poeng. Det er foran spillere som som Ever Banega, Eden Hazard og Kevin Kampl.
– Det er store navn på den listen, så det er jo dritkult. Det er kjipt ikke å få muligheten til å spille neste kamp da, for jeg kommer nok til å rase på listen når jeg ikke spiller, sier han.
– Hadde jeg kunne spilt så hadde jeg nok vært enda mer giret på det, men det er selvfølgelig veldig stort, sier han.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00