DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Han jaktet toppscorertittelen, men drømmen fikk en brå slutt. I kampen mot Sandefjord fikk Marcus Pedersen skulderen ut av ledd, og med en leddbåndskade som ville kreve operasjon, var resten av sesongen spolert.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
– Forferdelig kjedelig at det skjer nå. Det hadde blitt jubel hvis vi greide oss i Eliteserien og jeg kunne blitt toppscorer, det er kjedelig å miste det. Men jeg har troen på at vi skal klare dette, sa Pedersen til Eurosport.no i forkant av kampen mot Vålerenga, uken etter skaden oppstod.
I samme klubb spiller Pedersens ni år yngre bror, Sebastian. Han synes naturligvis det er kjipt at storebroren mister resten av sesongen.
– Jeg synes det er litt kjipt på hans vegne. Han har kjempet om toppscorertittelen i hele år, og så får han den her når det skal avgjøres. Det er litt typisk at han får det nå. Jeg synes selvfølgelig synd på han og skulle heller hatt han her nå enn at han skulle vært skadet. Det er jo trist, men samtidig så kommer han enda sterkere tilbake til neste år. Så det er bare å glede seg til da.
Men storebror Pedersen har klart å finne noe positivt ved sin egen skade. Begge brødrene er angrepsspillere, men lillebror Pedersen står fortsatt uten spilletid i Eliteserien i år. I Marcus sitt fravær, øyner han muligheter på vegne av Sebastian.
– Vi snakker sammen jevnlig. Og vi har jo snakket om at det var kjipt å få den nå. Men han synes også det var positivt, for da åpner han jo plassen for meg og at jeg kan kjempe om å komme inn. Kanskje starte en kamp. Så han var jo glad på mine vegne, men samtidig så er det jo kjipt at han får den, sier lillebror Pedersen til Eurosport.no.
– Så han har sagt at han er glad på dine vegne?
– Ja, det ser ut som han bryr seg om lillebror. Så det var koselig det, sier lillebror Pedersen og smiler.
Se intervjuet med Sebastian (saken fortsetter etter videoen):

Øyner mer spilletid

19-åringen som meldte overgang fra Stabæk i forkant av årets sesong, fikk et innhopp i cupsemien mot Lillestrøm.
– Det var fantastisk det! Det var god stemning på stadion, og cupfinalen var i sikte da ti minutter var igjen. Det var helt fantastisk å få den velkomsten av publikum. Så det var helt nydelig!
Med storebror ute av bildet har lillebror troen på at han kan få start en av de to gjenstående kampene i Eliteserien. I tillegg spiller Godset cupfinalen mot Rosenborg 2. desember.
– Jeg har følt meg bra i det siste, og fått vist meg frem på trening. Så jeg har absolutt forhåpninger. Det hadde vært gøy mot gamle lagkamerater i siste serierunde. Det hadde vært moro!
Tokmac Nguen må stå over kampen mot Lillestrøm etter at han pådro seg et gult kort i kampen mot Brann. Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen sier det er mulig at Sebastian Pedersen kan få starte en av de gjenværende kampene.
– Jeg har snakket med flere som kan se for seg å starte på plassen til Tokmac og han er en av de, sier BP til Eurosport.no.
I den 29. serierunden tar drammenserne imot Lillestrøm, mens i siste serierunde møter de Stabæk. Begge kampene ser du på Eurosport Player. Skaff deg tilgang her.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23