BERGEN (Eurosport.no):
– I spillestil er det ikke så veldig ulikt på Ranheim. Vi spiller i samme formasjon og har samme tankegods.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
Det sier Brann-stopper Christian Eggen Rismark til Eurosport.no. 27-åringen skrev under for rødtrøyene så sent 15. august, to dager før overgangsvinduet stengte i sommer.

– Det blir på andre betingelser

Allerede etter to uker i klubben har han funnet seg godt til rette med sin nye livsstil – en livsstil han mener er nødvendig for å kunne prestere på toppnivå på sikt.
– Man har også mulighet til å utvikle seg i Ranheim, men det blir på andre betingelser. Her kan vi legge bedre til rette. Etter trening kan jeg for eksempel gå på styrkerommet og hvile senere i dag, og ha fullt fokus inn mot kamp, sier han.
Søndag gjester hans tidligere klubb Brann Stadion, til det de færreste, før sesongen, hadde våget å spå som en toppkamp i september.
Ranheim har tatt Eliteserien med storm etter opprykket i fjor. Til tross for at ingen i stallen har vært fotballspillere på heltid.
– Tidligere hoppet jeg litt mellom studier og jobb. I Ranheim har du blant annet Mads Reginiussen som jobber enn 100% ved siden av. Det er imponerende, men jeg tror det er en fordel for oss å slippe det, sier Eggen Rismark.
– Jeg tror det er mulig å ha noe på siden av idretten, det er det flere på laget her i Brann som også har, men å ha den mengden som man har, med 100% jobb, det tror jeg ikke man kan holde på med så veldig mange år, sier han.
Se intervjuet her (artikkelen fortsetter under):
Også Branns midtbanemann Fredrik Haugen, som har vært fotballspiller på heltid så lenge han kan huske, har latt seg imponere av det Eggen Rismarks tidligere lagkamerater har fått til denne sesongen.

Frykter sensasjonslaget

Laget fra fjæra i Trondheim klatret forrige helg til fjerdeplass i Eliteserien etter borteseieren mot Molde, og det er nettopp mot de beste lagene i serien Ranheim kanskje har imponert mest.
Mot de andre topp fem-lagene har Svein Maalens mannskap plukket 10 av 18 mulige poeng.
– Ranheim har vist seg å være god mot de beste lagene i år, så det blir absolutt ikke noen lett kamp. Det er litt sånn ligaen er, det er omtrent ingen kamper om er lettere enn andre. Vi må opp på 100 prosent hvis vi skal vinne, sier Haugen.
Med Eggen Rismark har Haugen sett fire nye ansikter komme inn i Brann-garderoben i sommer. Haugen berømmer måten alle fire har kommet inn i gruppen på.
– De nye er kommet fint inn. Det er snille gutter og gode fotballspillere, som gjør at vi får litt mer konkurranse i gruppen og litt mer bredde i troppen. Jeg synes de har kommet bra inn, sier Haugen.

Løkberg møter fremtidige lagkamerater

Søndag venter også en annen spiller som har viet fremtiden sin til Bergen. Fra 1. januar gjør Kristoffer Løkberg som Eggen Rismark, og bytter ut en hverdag som deltidsspiller med tre år i Brann.
– Jeg tror det er mulig å ha noe på siden av idretten, det er det flere på laget her i Brann som også har. Men å ha den mengden som man har i Ranheim, med 100% jobb, tror jeg ikke man kan holde på med så veldig mange år, sier Eggen Rismark.
Men selv om Løkberg kan se frem til et liv som Brann-spiller fra 2019, er det fortsatt lenge til. Så lenge at Haugen ikke har rukket å gjøre seg opp veldig mange tanker om det.
– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det gjelder bare å gå ut og vinne kampen. Hvem man spiller mot, om det er gamle lagkamerater eller kommende lagkamerater, det glemmer man når man spiller.
– Jeg går alltid på banen for å prøve å vinne, det er det eneste som teller for meg. Da glemmer man alt som skjer utenfor, sier han.
Se hele intervjuer her:
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38