0,38 scoringer er det motstanderne har klart i snitt per kamp mot Brann i år. Siden den øverste divisjonen ble utvidet til 16 lag (30 kamper) i 2009, er RBKs 20 fra i fjor beste prestasjon når det gjelder innslupne mål.
Fortsetter Brann med samme gjerrighet resten av denne sesongen, havner laget rett over ti baklengs.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Det er en bra statistikk det, og det er mange grunner til den. Hele laget forsvarer seg, og det henger også sammen med hvordan vi angriper: Offensiv markering, hvor vi angriper og hva slags risiko vi angriper med. Vi har gode folk i boksen og er flinke på dødball, sier trener Lars Arne Nilsen til NTB.
– Så lenge vi unngår skader og får spille med det laget vi har gjort stort sett fram til nå, så er vi vanskelige å score på.
Sett denne?

På topp

– Vi trener ikke mye på forsvarsspill, mer angrep og hvordan vi skal unngå brudd og kontringer mot oss. Det skjer nesten aldri. I år har vi også lagt om litt, i hvert fall mot de beste lagene. Vi prøver å «drepe» motstandernes spill ved å løpe mye. Vi vil være et løpssterkt lag som kan bryte ned de beste lagenes spill, sier Nilsen til NTB.
I Bergen er det realistisk gullhåp med en ledelse på fem poeng ned til Ranheim og sju til Rosenborg når to kamper gjenstår til halvgått løp. Brann spiller mot Odd i Skien mandag. Der ble det 0-0 i fjor.
Disse lagene har scoret på Brann i serien i år: Strømsgodset, Sarpsborg, Haugesund, Lillestrøm og Rosenborg.
(©NTB)
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37