Brann svarte Rosenborg – holdt lekestue med Strømsgodset

Oppdatert 05/11/2018 klokken 08:45 GMT+1

Branns gullhåp henger fortsatt i en syltynn tråd etter at de valset over Strømsgodset.

Branns trener Lars Arne Nilsen

Det tok ikke hjemmelaget mer enn to minutter å ta ledelsen mot Strømsgodset. Fredrik Haugen fikk ballen på 20 meter etter en svak klarering fra Jonathan Parr. Midtbanespilleren la ballen til rette før han hamret ballen i krysset bak en sjanseløs Morten Sætra i Godset-buret.
– Det er alltid deilig å vinne fotballkamper. Det var en litt så som så første omgang, men vi kommer ut i andre omgang og tar fullstendig styring og vinner fortjent, sa Haugen til Eurosport etter kampen.
Etter 25 minutter måtte Peter Orry Larsen ta telling etter en duell. Han klarte ikke fortsette og måtte støttes av banen, Deyver Vega kom inn for å erstatte 29-åringen.
Førsteomgangen bølget fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene etter scoringen til Fredrik Haugen. Dermed gikk Brann i garderoben med ledelsen.
Tross ledelsen var Branns trener Lars Arne Nilsen alt annet enn fornøyd med hva laget hans presterte før hvilen.
– Vi gjør alt for mange feil og spiller på alt for høy risiko. Resultatet er ok, men prestasjonen er alt for dårlig. Vi må opp mange, mange hakk, var den klare beskjeden før lagene sparket i gang den andre omgangen.

Lekestue i Bergen

Det virket som pausepraten til Lars Arne Nilsen gikk rett hjem hos Brann-spillerne, for ti minutter ut i andre omgang satt den igjen for hjemmelaget.
Fredrik Haugen prikket et perfekt innlegg inn på hodet til Christian Eggen Rismark som lurte på bakerste stolpe. Dermed sto det 2-0 til Brann.
Brann la seg imidlertid ikke bakpå etter scoringen, men fortsatte i stedet å presse et tamt Strømsgodset til å gjøre feil. Tre minutter etter scoringen somler Glesnes med ballen i midtbanen, Branns Daouda Bamba takler ballen gjennom til Gilli Rólantsson som kommer alene med keeper. Den færøyske landslagsspilleren gjorde ingen feil alene mot Morten Sætra som måtte se dagens tredje ball ende opp i nettet bak seg.

Sen redusering

Idet det så ut til at Brann skulle sikre inn 3-0 dukket plutselig Mustafa Abdellaoue opp. Thomas Grøgaard slo en løs ball bakover som "Mos" snappet opp, spissen dundret ballen i mål og scoret med det sitt tredje mål for sesongen.
Strømsgodset klarte aldri å skape mer mot et solid Brann-lag som virkelig tok tak i kampen i andre omgang. Dermed blir Strømsgodset værende på 11.plass med 29 poeng, mens Branns gullhåp fortsatt henger i en syltynn tråd.