Etter at Rosenborg snublet hjemme mot Sandefjord søndag, hadde Brann nok en gang muligheten til å blåse ytterligere spenning inn i gullkampen i Eliteserien.
Skuffelsen var stor på Brann Stadion da rødtrøyene «bare» klarte 1-1 hjemme mot Lillestrøm.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
– Vi har hatt noen muligheter nå, men vi har vært litt ute av flytsonen og ikke spilt godt nok. Akkurat nå er det litt sånn at motstanderen trenger få sjanser for å score mot oss, mens vi trenger mange for å score på dem, sa en skuffet Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.
Etter å ha fått kampen litt mer på avtand er Brann-treneren imidlertid ved bedre mot.
I et lengre intervju med VG snakker Nilsen om hvordan han har vært med å gjøre Brann til et stabilt topplag i Eliteserien.
– For meg har det viktigste vært å bygge en kultur, en kultur som tåler litt og som gjør at Brann skal ligge i toppen hver sesong. Men i denne byen er det jo katastrofe å si det ... i Bergen skal det snakkes om gull hele tiden, og det lever jeg godt med – selv om jeg ikke snakker så mye om det selv, sier Nilsen til VG.

Sender stikk mot Trondheim

Men selv om han ikke vil snakke så mye om gull, og Brann-treneren bruker mye tid på å reflektere over jobben som er gjort siden han tok over en klubb i OBOS-ligaen 2015, klarer 54-åringen ikke å unngå å sende et lite stikk til sine gullrivaler på toppen av tabellen.
– Vi har nærmet oss toppen, Rosenborg, i år. Vi lå syv poeng foran dem, de sparket en trener og brukte 30 millioner for å ta oss igjen. Så vi har nå i det minste klart å lage litt liv i norsk fotball denne sesongen, etter at Rosenborg pleier å være mestre tidlig på høsten, sier han, før han legger til:
– Men det gjelder selvsagt å fullføre da, for oss i Brann. Og det har jeg bedre tro på nå, etter gjennomgangen av kampen mot Lillestrøm, at vi skal klare.
28. oktober kommer nemlig Rosenborg på besøk til Bergen og Brann. I skrivende stund er det fire poeng mellom gullduellantene, men før den tid skal de to lagene på besøk til henholdsvis Lillestrøm og Stabæk, to klubber som kjemper for overlevelse i Eliseresien.
Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen har tidligere uttalt at han mener Brann må ha muligheten til å passere Rosenborg i kampen på Brann Stadion om de skal kunne ta gull.

HL ES R25 RBK-SAN

Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52