BERGEN/OSLO (Eurosport.no): – Nå kommer en rekke finaler for oss.
Det sier Brann-kaptein Vito Wormgoor om tabelltoerens neste uker.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Bergenserne har sett en serieledelse på syv poeng i mai utvikle seg til et gap på fire poeng opp til Rosenborg.
De siste ukene har vært spesielt utfordrende på Brann stadion med tre strake kamper uten seier. I samme tidsrom har RBK også avgitt poeng både mot Molde og Sandefjord, uten at Brann har klart å utnytte det.
– Vi må være offensive og gå for seier i hver kamp. Vi kan ikke stå og se på lenger nå, sier han.
Wormgoor har vært en av Branns aller beste spillere denne sesongen, bare Fredrik Haugen er rangert høyere på VG-børsen hos tabelltoeren.
De siste kampene har imidlertid stopperbautaen ikke sett helt ut som seg selv. Wormgoor var direkte involvert i begge Branns baklengs i bortekampen mot Tromsø, og tapte også duellen som førte til Lillestrøms utligning i Bergen forrige serierunde.
– For meg handler det om laget uansett hvordan jeg spiller. Når jeg er en av de beste så forsøker jeg å trekke frem laget. Jeg hadde god flyt i begynnelsen av sesongen og var veldig god da, men forsvarsspillet begynner helt øverst hos spissen, og vi hadde ikke vært så gode uten at alle hadde fungert, sier Wormgoor, før han fortsetter:
– Men noen ganger er forsvarsspillere og keepere, spillere som har mange involveringer foran sin egen boks, uheldige i involveringer og straffes hardt, men det er en del av det være fotballspiller.
Til helgen venter Stabæk på Nadderud, og deretter Rosenborg i det som kan bli en ren seriefinale på Brann Stadion. Brann-kapteinen ønsker imidlertid ikke å forskuttere noe, og sier de først må konsentrere seg om å slå et Stabæk som kjemper for livet i andre enden av tabellen.
– Akkurat nå er kampen på søndag viktigere enn kampen mot Rosenborg. Vi har ikke råd til å tape poeng da. Vi vil selvsagt gjøre alt vi kan for å slå Rosenborg uansett, men nå er alle de fem siste kampene fem finaler for oss.
– Når vi vinner på søndag kan vi begynne å tenke mer på Rosenborg.
– «Når vi vinner», sier du. Her handler alt om innstilling?
– Ja, sånn er det. Vi må tenke at vi skal vinne hver kamp nå. Det er den innstillingen vi må ha.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57