Scanpix

Brann bekrefter kjøp av spiss

Brann bekrefter kjøp av spiss: – Ikke sinnssykt dyrt

15/08/2018 15:31Oppdatert 15/08/2018 20:22

Daouda Bamba skal skyte Brann til seriegull.

  • Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport.no onsdag fra kl. 20!

Spissen, med sju mål i Eliteserien for Kristiansund denne sesongen, har signert en avtale ut 2021 og er tydelig på hva han ønsker å oppnå i klubben.

– Da Brann kom på banen visste jeg at et steg hit kunne gi meg et løft som spiller. Dette er en klubb som kjemper om å vinne noe, og det vil jeg være med på.

Speider Stig Torbjørnsen synes ikke prisen på Bamba er avskrekkende.

– Man vet ikke om så mange andre, så når man får litt panikk og må erstatte noen så blir det slik at man går til naboen og ser hva han har. Man kjenner naboen godt også, og da blir det kanskje kjedelige overganger, men det er ikke nødendigvis feil. Bamba koster en mill euro, og hvis du skal finne gode spisser i utlandet. FCK kjøpte en fra Mainz for 20 millioner kroner, RBK kjøpte Jebaali for 12 millioner kroner. Ikke sinnssykt dyrt, men heller ikke veldig billig.

  • Se Brann–Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18!

Se intervjuet med Bamba da han møtte pressen etter å ha signert. Saken fortsetter under videoen:

Spilleren selv melder at han er klar for å gå rett inn på laget til helgens kamp mot Sarpsborg 08. Brann har jaktet på en spiss både i forrige og i dette overgangsvinduet. Sportssjef Rune Soltvedt er godt fornøyd med at det ble Bamba.

– Bamba har fart og trøkk i seg og er en spiller det er vanskelig å stoppe. Han er både en lagspiller og en mann som kan skape ting på egenhånd. En spiller vi har forventninger til, sier Soltvedt til klubbens hjemmeside.

Spissen spilte 108 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen for Kristiansund etter overgangen fra Kongsvinger i 2014.

  • Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport.no onsdag fra kl. 20!

Sett denne med Branns nye spiss?