• Se Brann - Lillestrøm søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/LILLESTRØM (Eurosport.no):
– Vi får se hvor langt unna spilletid han er, sier Jörgen Lennartsson.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Både mot Tromsø og Stabæk ble Mats Haakenstad henvist til benken. Men mot sistnevnte kom 23-åringen inn og sikret tre viktige poeng i bunnkampen med sine to mål. Selv om backen ble den store helten mot Stabæk, holder Lennartsson kortene tett til brystet med tanke på spilletid mot Brann søndag.
– Vi har en uke her nå der vi skal trene, så lever hver kamp sitt eget liv. Hvordan vi bruker troppen på best mulig måte på søndag får vi se, sier LSK-treneren.

– Blir forbannet om jeg ikke får spille

Men to mål mot Stabæk mener hovedpersonen selv er en god søknad om å få spilletid. Selv mener han at han er i god form og mener det kan bli flere mål fremover.
– Man skal inn for å levere en søknad for å spille og jeg tror ikke jeg fikk gjort så mye mer på de 15 minuttene jeg fikk. Selv mener jeg at jeg skal spille, men det er Lennartsson som tar ut avgjørelsen. Jeg kommer til å bli forbannet og skuffet en gang til om jeg ikke får spille søndag, sier Haakenstad.
– Det er vel litt slik det skal være også?
– Ja, jeg mener at hvis jeg leverer varene, skal det resultere i spilletid. Hvis ikke må man si i fra. Det må være på sin plass og det må man tåle. Forholdet mellom oss er profesjonelt. Vi har et godt forhold. Han skjønner at jeg er skuffet og da må han tåle å høre at jeg blir forbannet også.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Se intervjuet med Haakenstad. Saken fortsetter under videoen:

Tar ikke på seg hatten som trener i verdensklasse

LSK-treneren liker at spillerne tenner litt til og blir forbannet når de blir henvist til benken.
– Jeg vil ikke ha fornøyde spillere på benken. Det er ikke noe rart i det. Jeg er glad at han vil spille, sier Lennartsson til Eurosport.no.
– Han spilte flere kamper på rad før han måtte sitte på benken og Rafn fikk spille istedenfor. Jeg har en mening om at han ikke skal spille og han har kanskje den meningen om at han ikke skal sitte på benken. Det er ganske naturlig at spillere har en mening om at de ikke skal sitte på benken. Det har hendt før og kommer også til å hende i fremtiden.
  • Se Brann - Lillestrøm søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Det var ikke bare innbyttet av Haakenstad som LSK-treneren traff på. For sammen med tomålshelten kom også Kristoffer Ødemarksbakken innpå, og var med på å regisere scoringene til Haakenstad.
– Det var bra. Ødemarksbakken hadde sittet en del på benken og fikk også spille. Han stod bak begge målene. Det var to vellykkede bytter. Det er ikke alltid det blir sånn når man bytter, men denne gangen ble det veldig bra,
– Du tar ikke på deg hatten som trener i verdensklasse?
– Nei, absolutt ikke. Det er i så fall spillerne som er i verdensklasse, sier Lennartsson, og smiler.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Sett denne med Lehne OIsen?
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23