Sandefjord - Vålerenga 0-1
– Han har enda flere mål i seg, sier Ronny Deila til Eurosport, på spørsmål om hvor fornøyd han er med Sam Johnsons prestasjoner så langt i 2018. Vålerenga-treneren presiserer at han selvsagt er fornøyd med liberierens seks scoringer på ni kamper.
Midtbanespiller Abdi Ibrahim gikk i bakken innenfor 16-meteren etter en duell med Sandefjords Pontus Engblom. Dommeren dømte straffespark, og Johnson sendte keeperen én veg og balen den andre etter 55 minutter.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Etter 85 minutter ble 25-åringen tatt av banen til fordel for Felix Horn Myhre.

Nærmer seg Pedersen

Dermed rykket spissen opp til andreplass på toppscorerlisten bak Strømsgodsets Marcus Pedersen, som står med åtte mål på like mange kamper. Resten av Eliteserie-runden spilles lørdag kveld og søndag.
Tidligere har Johnson lansert seg selv som toppscorerkandidat overfor Eurosport.no.
– Jeg sikter høyt og har som mål å score mest, men om jeg ikke klarer det er jeg fornøyd med å komme blant de fire beste, jeg vil ikke ende opp så langt nede som femteplass på toppscorerlista, sa Sam Johnson til Eurosport.no for et par uker siden.

– Stolt

Deila var stolt av eget lag etter kampen.
– Det vi gjør er voksent. Vi visste at dette kom til å bli tøft og at banen ikke var bra. Etter pause kontrollerer vi, og jeg er stolt av gutta i måten vi jobber for hverandre på. Vi har tre poeng hre, og det er det viktigste, sier Deila, og legger til:
– Så skal spillet bli finere på bedre baner.
Sandefjords fungerende hovedtrener, Geir Ludvig Fevang, mente laget tok et steg i riktig retning selv om det ble tap.
– Vi gjør en bra førsteomgang, men i den andre kommer vi bakpå. I dag var det en juniorfeil som felte oss, dessverre. Likevel mener jeg dette er et steg i riktig retning, for vi gjør mye bra, sier Fevang.
Se sammendrag fra kampen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

SE VIDEO: Straffescoring ga Vålerenga seieren over Sandefjord

VIF på medaljeplass

Begge lag slet med å komme seg til de helt store sjansene gjennom kampen. Flamur Kastrati var nære etter seks minutter da VIF-stopper Felipe Carvalho.
Etter 37 minutter gikk VM-uttatte Samúel Kári Fridjónsson i bakken og ville ha straffespark. Istedet ga dommer Kai Erik Steen gult kort for filming.
Sandefjord klarte aldri sette et skikkelig press på hovedstadsklubben etter å ha sluppet inn 0-1. Dermed gikk de på sitt fjerde strake tap og har ikke vunnet en seriekamp på sine siste sju kamper.
– Det var fres over dem i førsteomgang. De kom seg inn bak VIF-forsvaret og var pågående i duellspillet. Etter pause har de sett slitne ut, sier Bengt Eriksen.
Vålerenga klatret opp på medaljeplass før resten av lagene skal spille senere i runden.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53