Rosenborgs stjernespiss gikk rett av banen da han kjente at noe var galt i lysken under søndagens 1-2-tap for Brann på Lerkendal. Det lyste fortvilelse av 30-åringens ansikt.
Dagen etter fikk Bendtner oppmuntrende nyheter. Undersøkelsene ga bedre svar enn fryktet. Nå krysser han fingrene for at Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide lar han få være med til fotball-VM i Russland.
– Det er 17 dager til vår første kamp (mot Peru 16. juni). Jeg bør være 100 prosent klar innen da. Egentlig regner jeg allerede med å være 100 prosent til avreisen til Russland 11. juni, sier Bendtner.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
  • Se kampen mellom Tromsø og Rosenborg på Eurosport Player og MAX mandag fra 19.00!

Bedring

Inntil videre trener han ikke med den danske troppen på gress. Han bruker tiden i styrkerommet og på spinningsykkelen. Han gjør også noen lette øvelser på gresset. Under onsdagens trening gikk Bendtner rundt langs sidelinjen da lagkameratene trente.
Spissveteranen føler lyskeproblemene blir mindre for hver dag som går.
– Jeg kan merke at lysken blir bedre. Det går riktig vei. Jeg kunne gått ut og løpt nå, men det er bedre å ta seg god tid og ikke forhaste seg i gjenopptreningen. Så får det heller ta en dag eller to ekstra til å bli helt klar, sier Bendtner.
Dansken har ikke mange dager å ta av. Allerede mandag skal Hareide ha garanti for at han ikke tar med seg en spiss med småskavanker. Den dagen er det siste frist til å registrere den endelige VM-troppen.

Skjebnedag

Både Bendtner og Andreas Bjelland går glipp av lørdagens testkamp mot Sverige. Bendtner må derfor mandag vise at kroppen er klar for en sommer med potensielt mer enn en måneds hard VM-trening i Russland.
– Vi har hele mandagen til å teste spillerne. Den dagen skal vi bruke på en fornuftig måte. Problemet er at spillerne som har hatt skader, ofte får en ny skade når de trener for fullt igjen, sier Hareide.
Bendtner frykter ikke skjebnedagen rett over helgen.
– Jeg har valgt å være positiv. Det vil selvfølgelig være en kjempeskuffelse om jeg ikke får være med til VM, men det får vi først snakke om hvis det er slik det ender, sier RBK-spissen.
Det er ikke første gang Bendtner har lysketrøbbel kort tid før et VM-sluttspill. Før mesterskapet i 2010 hadde han en skade i venstre lyske. Han ble med til Sør-Afrika og spilte alle Danmarks kamper i gruppespillet.
(©NTB)
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29