MARBELLA/OSLO (Eurosport.no): Rosenborgs stjernespiss har vært ettertraktet denne vinteren. Eurosport skrev tidligere i dag at Bendtner skal ha takket nei til et megatilbud fra den kinesiske klubben Beijing Gouan. Tidligere har spissen vært koblet til franske Bordeaux.
Dette har skjedd samtidig som det har blitt stilt spørsmålstegn til hvordan Rosenborg skal ha plass til både dansken og Alexander Søderlund, som kom tilbake til klubben nå i vinter.
Etter treningskampen trønderne hadde mot hviterussiske Dinamo Brest onsdag, kom imidlertid Bendtner med en beroligende beskjed for alle tilhengere av dansken: Han garanterer at han vil være i Trondheim ved sesongstart.
– Det kan jeg garantere hundre prosent. Jeg har hele tiden sagt det blir Rosenborg denne sesongen, og det har ikke endret seg. Det har vært mye spekulasjoner, jeg har snakket med mange, men mitt mål er å være her de neste tre månedene, i alle fall frem til VM, sier spissen.
Samtidig ville han ikke kommentere ryktene om den kinesiske klubben.

Fokus: Rosenborg og VM

Dansken har et stort ønske om å representere moderlandet i VM, og det skal være noe av grunnen til at han blir i Rosenborg.
– Er du glad for at overgangsvinduet nå stenger, så du kan fokusere på Rosenborg?
– Jeg har hele tiden fokusert på Rosenborg. Planen min har hele tiden vært å bli. VM er utrolig viktig for meg personlig og for Danmark. Jeg vil være hundre prosent klar til det, og da mener jeg det er best å bli i Rosenborg.