Søndag kan Rosenborg ta sitt fjerde strake seriemesterskap dersom trønderne slår Odd samtidig som Brann avgir poeng mot Strømsgodset.
Men om det blir en fullsatt folkefest er høyst usikkert. For i høst har publikumssnittet på Lerkendal dalt betraktelig – fra 17.500 på sesongens åtte første kamper, er tallet nede i 14.700 på de fem siste.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Det betyr at nærmere 3000 mennesker har forsvunnet i løpet av sesongen – en utvikling som bekymrer RBK-profil Pål-André Helland.
– Vi trenger publikum mer enn noen gang når vi sliter. Da kan de virkelig hjelpe oss. Men vi vet at vi ikke har spilt underholdende nok til å trekke de tre til fem tusen ekstra tilskuerne utover de som trofast stiller opp uansett. Vi ønsker å ha de med oss, og må sørge for å krydre spillet såpass at de kommer tilbake. Vi må passe oss litt som klubb at vi ikke mister folk, sier han til Adressa.
Samtidig kommer Helland med en oppfordring før torsdagens NM-semifinale mot Start.
– Det er i hvert fall 15.000 som reiser til Oslo cupfinalehelga dersom vi kommer dit, og da bør det egentlig være like mange på Lerkendal mot Start. Folk må kjenne sin besøkelsestid. Jeg håper virkelig at samtlige som kommer mot Start får tilslag på billetter til cupfinalen. Det burde nesten vært inne i billettpakken til semifinalen - at du samtidig kjøper deg en plass først i køa til finalebillett. Da tror jeg flere hadde kommet. Det er noe jeg ville vurdert om jeg hadde vært markedssjef. Men det er jeg altså ikke.
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim har besøkt Lerkendal flere ganger denne sesongen. Sist var 23. september mot Sarpsborg 08, hvor det bare møtte opp 13668 tilskuere.
– Det var uvant stusselig til å være Rosenborg. Du er vant med at det er bortimot fullt. Nå har det vært mye dårlig vær, og i tillegg kommer RBK-supportere fra hele Trøndelag på kamp. Det spiller nok inn.
Men Fredheim tror også det er en annen, og kanskje viktigere, årsak til den sviktende oppslutningen.
– RBK-supportere er veldig godt vant. Jeg har en følelse av at når folk kommer på Lerkendal, så kommer de for å se RBK vinne 5-0. De kommer for å bli underholdt og se laget sitt kjøre over og leke seg med motstanderen. Når det da ikke skjer, så ligger det et element av skuffelse i det.
– Det gjelder riktignok ikke den harde kjernen. Dette er mer «pluss-supporterne», legger han til.
For Fredheim ser på årets RBK-utgave som mindre attraktiv enn tidligere år.
– Jeg synes at det RBK-laget i år er det minst underholdende på de fire siste sesongene. Jeg vil tro at det er en medvirkende årsak, i tillegg til turbulensen i klubben. Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun var begge trofaste klubbmenn som mange var glade i. Om sparkingen av de har noe å si for den sviktende oppslutningen vet jeg ikke, men det kan ligge noe også der.

Rosenborg gikk seirende ut av gullkampen i Bergen

Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57