• Se Eliteseriens Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport.no onsdag fra kl. 20!
Foto: ikstart.no
Adeleke Akinyemi var onsdag kveld på plass på Sør Arena. Torsdag ettermiddag kunne klubben bekrefte på sin side at Akinyemi er klar for Start.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Det var nettsiden allnigeriasoccer.com som meldte tidligere på dagen onsdag at Adeleke Akinyemi skulle til IK Start. Eurosport.no visste også at Start var interessert i spissen og at klubben har vært å sett han spille.
– Jeg håper å få dette i orden og før i morgen tidlig er alt i orden. Ingen problemer med det, alt ordner seg, sier han til Eurosport.no.
Han er klar på at han ønsker å score mål for Start.
– Ja, jeg scorer mål. Min jobber er å å score, det er alt jeg bryr meg om. Alt jeg skal gjøre er å score. Alt er i orden med meg. Jeg er klar for å spille og det er det jeg jobber for, legger han til.

– Jeg er en av de beste spillerne i verden om en stund

Den latviske klubben Ventspils sa til Fædrelandsvennen tirsdag at de har mottatt et bud på spissen fra Start.
Han er toppscorer i Europa League-kvalifiseringen med syv scoringer.
– Jeg er en av de beste spillerne i verden om en stund, sier Akinyemi til Eurosport.no.
– Noen ganger må man se fremover, og jeg tror på meg. Om 2-3-4 år er jeg kanskje i et veldig stort lag. Jobber man hardt så kan alt skje, legger han til.
Sportslig leder Tor-Kristian Karlsen sa til Eurosport.no at det kan skje mer i løpet av det neste døgnet.
– Vi har ikke fått ting helt på plass ennå, men spillerne er her, så setter vi i gang med oppgaven med å løse dette i løpet av de neste timene. Signert og klart i løpet av de neste timene. Spilleren er positiv, og vi har fått tillatelse til å få ham hit. Håper dette løser seg.
Karlsen håper han kan komme inn å hjelpe Start allerede i høst.
– Vi skal ha ambisiøse spillere her i Start, men han er 20 år og fylte det i forrige uke. Vi skal gi ham tid og han trenger tid på å tilpasse seg lagkamerater, norsk fotball og slikt. Det er en spiller vi har sett mange ganger og fulgt tett, sa Karlsen til Eurosport.no.
Start ligger på en 15. plass i Eliteserien med 15 poeng etter 18 serierunder. Neste kamp er mot Strømsgodset søndag 19. august kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43