TIL sportssjef Svein-Morten Johansen var en av flere representater fra Eliteserie-klubber til stede på opprykkskvaliken mellom KFUM og Fredrikstad nylig. Der møtte han Atta Aneke, agenten til KFUM-angriper Moses Mawa.
Spilleren, med en fortid i Bærum, Lyn og Holmlia, fortalte til Eurosport.no at han delvis var kjent med at det var interesse.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Det er rykter og sånn, men jeg vet ikke. Det er blant annet gutta som har sagt at de har sett folk, sa 22-åringen til Eurosport.no nylig.
– De virker kanskje litt interessert i meg, jeg vet ikke. Men det er absolutt kult, sa Mawa.

– En spiller vi vurderer

Mandag bekrefter Johansen overfor iTromsø at det ikke bare er rykter, men at TIL faktisk har et godt øye til spilleren.
– Det har stått mange plasser at vi var der for å se Moses. Jeg så også den siste kampen deres nå på TV. Vi har fulgt litt med ham, men har ingen umiddelbar plan om å ta «action», sier han til avisen.
– Men han er en spiller vi har i lupen, en vi har vurdert og fortsatt vurderer, men vi kommer ikke til å gjøre noe med det første, sier Johansen.
KFUM-trener Jørgen Isnes er ikke overrasket over at det blir interesse rundt hans spillere.
– Det sitter sportssjefer her nesten hver helg, eller hvert fall annenhver helg og ser på våre kamper. Jeg vet at flere av våre spillere er under loopen og det er sånn det burde være i norsk 2. divisjon, sa han til Eurosport.no før kampen mot Åsane.
Se intervju med Mawa her:
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27