Fredag kveld offentliggjorde Start at de skiller lag med hovedtrener Mark Dempsey.
Briten ble hentet inn som en del av sørlandsklubbens storsatsning denne sesongen, men fikk bare ti kamper før nok var nok for klubbens ledelse.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25
– Det var ingen mistillit. Vi spillerne har ikke vært innvolvert i denne prosessen i det hele tatt. Mark var veldig godt likt og er en fantastisk fin fyr og flink trener. Dette kom veldig overraskende på oss, forklarte Start-stopper Simon Larsen til Eurosport.no etter avgangen.
Som da Steinar Pedersen fikk sparken i septemper i fjor, overtar Mick Priest, sammen med Joey Hardarson, treneransvaret frem til klubben har funnet en erstatter.
Starts sportslige leder Tor-Kristian Karlsen forteller Fædrelandsvennen at det kan drøye til etter neste Eliteserie-pause før ny trener er på plass.
– I teorien kan det komme inn en ny trener neste uke. Det har allerede meldt seg flere kandidater. Men mest sannsynlig kommer vi til å fortsette med Mick Priest, Joey Hardarson og Frode Birkeland (keepertrener) til etter Molde-kampen 27. mai, sier han.
Karlsen tar videre sin del av ansvaret for at ting ikke gikk som han hadde håpet på med Dempsey ved trenerroret, men undertreker at han fortsatt føler han har tillit fra styret i Start.
–Jeg synes det er veldig leit. Mark var jo mitt førstevalg til å overta som hovedtrener, det var jeg som var ansvarlig for trenersøket. Så det er et stort personlig ansvar, det at Mark mislykkes betyr også at jeg har mislyktes, sier han.
Mandag gjester Bodø/Glimt Sparebanken Sør Arena for det som kan karakteriseres som et bunnoppgjør. Gjestene står med ni poeng etter ti serierunder, og har bare Stabæk og Sandefjord under seg på tabellen, i tillegg til tabelljumbo Start. Sørlendingene har ikke vunnet en kamp siden seriepremieren hjemme mot Tromsø og står med stygge 0-1-8 de siste ni kampene.
Kampen mellom Start og Bodø/Glimt ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Pluss mandag kl. 18!
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55