• Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Det var helt vilt å se på, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens podcast.
Stabæks Moussa Njie snurret rundt med Rosenborg på Lerkendal. Kantspilleren var sentral for at Stabæk både truet trønderne og fikk med seg ett poeng med assist til Franck Bolis scoring.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

– Akkurat det de trenger

Ett sterkt poeng i kampen om å overleve i Eliteserien. Stabæk ligger på kvalifiseringsplass med 15 poeng. Samme poengsum som Start på nedrykk og Lillestrøm på trygg grunn. Nå ser Gauseth tegn i laget, både offensivt og defensivt som gjør at Stabæk-høsten kan bli mer hyggelig enn vårsesongen.
– Njie er akkurat det de trenger. En som kan gjøre det en mot en offensivt og som kan skape overtall og få noe til å skje. Det er akkurat det han bringer til bordet. Nå så han så frisk og fin ut at det er bare å glede seg til høsten for de som er glade i Stabæk når du ser denne gutten.
– Jeg har sagt det før og sier det igjen. Boli og Ohi i bakrom, det er bare å spille rundt forsvaret og det gjorde de bevisst på Lerkendal. En kjempesmart plan mot Hovland og Reginiussen, for det er det de er dårlige på. De er ikke så rask. Boli og Ohi er fantastisk på den delen. Njie også, må springe og utfordre. Da blir det målsjanser også. En god gameplan av Henning Berg.
  • Se Stabæk - Molde søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Se hele podcasten her. Saken fortsetter under videoen:

– En betydelig oppgrading

Gauseth tror nyansatte Henning Berg fikk mange svar på Lerkendal og tror han nå har funnet elleveren sin. For mot Rosenborg så de helt annerledes ut. Samtidig roser han trekket med å kjøpe Marcus Sandberg fra Vålerenga og selge Mandé Sayouba til OB.
– Det er en betydelig oppgrading. Det har vært så mye rør. At Stabæk har levd med denne situasjonen her, stakkars dem. Nå er det mer stabilt og det kommer til å bli bedre utover høsten, sier Gauseth.
Eurosports kommentator Asbjørn Myhre påpeker at det ser ut til at Berg har fått ryddet opp i en del rusk defensivt. At de nå ser mer solide ut bakover lover godt for høsten.
– Stabæk har sluppet inn mye mål nettopp på spillere som mister mannen sin. At de mister oversikten i egen boks. En del lette mål i mot. Det var også Inge André Olsen inne på i Deadline Day-sendingen. Hva for en beskyttelse har de hatt inne i egen boks. Hvilke arbeidsbetingelser har de hatt for å rense opp inne i egen boks. Det har ikke alltid vært helt det beste. Ved å organisere annerledes vil sikkert Stabæk slippe inn færre mål, sier Myhre på podcasten.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne historien fra Christian Gauseth?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53