Stabæk – Brann 1-2:
For tredje runde på rad hadde Brann muligheten til å kutte forspranget til Rosenborg på tabelltoppen – og selv om det lenge så stygt ut på Nadderud, grep Lars Arne Nilsens og co endelig muligheten.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Daouda Bamba ble til manges overraskelse benket til fordel for Henrik Kjelsrud Johansen, men Branns millionkjøp svarte på tiltale med å komme inn og bli matchvinner etter bare tre minutter på banen.
– Det kjennes så bra. Jeg er så glad, både for meg selv og laget, sa Bamba til Eurosport etter kampen.
– Var du ekstra motivert etter å ha startet på benken?
– Ja, jeg kom inn med et mål om at vi skulle vinne kampen, så det gikk jo etter planen.
Nå går det mot en skikkelig seriefinale i Bergen neste søndag når Brann tar imot Rosenborg. Med seier vil Brann passere RBK på toppen av tabellen.
Se Brann – Rosenborg på Eurosport Player og TVNorge søndag 28. oktober fra kl. 19.30!

– Nå blir det party time i Bergen

– Nå blir det party time i Bergen. At vi får den kampen i Bergen nå...dette blir moro. Det blir en artig uke, og en kanongøy match, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.
Kristoffer Barmen tror en beskjed i pausen var det som skulle til for å snu momentumet i kampen.
– I pausen var det noen av oss som fikk høre at Rosenborg hadde avgitt poeng, så da måtte vi gire opp et ekstra hakk. Det seriegullet har vi sjans på, og vi viste i andre omgang at vi henger med, sa Branns Kristoffer Barmen til Eurosport.
– Og nå er det bare to poeng?
– Ja, med seier neste helg er vi foran.
Se hele intervjuet med Bamba og Barmen (saken fortsetter etter videoen):

– Det er da ikke straffespark

Oppgjøret på Nadderud startet med et brak. Etter bare fem minutter gikk Tobias Børkeeiet i bakken inne i Brann-feltet, og dommer Trond Ivar Døvle pekte på straffemerket.
Reprisene viste at det var kontakt mellom Børkeeiet og Brann-keeper Markus Olsen Pettersen, men Eurosports kommentatorteam var langt ifra overbevist.
– Det er da ikke straffespark, utbrøt Kenneth Fredheim.
– Det er jo en form for kontakt, men han kaster seg dramatisk. Han hjelper til, la Tor Ole Skullerud til.
Børkeeiet mente på sin side at det ikke var noe å si på avgjørelsen.
– Jeg blir tatt. Det er straffe, sa Stabæk-spilleren til Eurosport i pausen.
Brennhete Franck Boli stilte seg opp, men fra ellevemeteren blåste Stabæks toppscorer ballen over.
– Da er det vel på en måte greit at Stabæk ikke får uttelling på den, sa Skullerud.
Stabæk fortsatte å dominere de første 45, men verken Emil Bohinen eller Jon Hou Sæther klarte å utnytte mulightene sine. Hjemmelaget var på vei mot enda en mulighet like før pause, men dommeren blåste av da Boli var på vei fremover – til stor frustrasjon fra hjemmelagets spillere og supportere.
Se høydepunktene fra kampen (saken fortsetter etter videoen):

Brann kun to poeng bak RBK etter seier på Nadderud

Forvandlet etter utligning

Men frustrasjonen ble fort snudd til glede. Bare minutter ut i den andre omgangen ble Boli spilt fri av Moussa Njie, og fra kort hold gjorde ivorianeren ingen feil.
– 13 mål på de 12 siste, og 15 totalt. Nå er han alene på tronen over Eliteseriens toppscorer, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Det var mange som stusset over Lars Arne Nilsens laguttak før kampen – Daniel Braaten og Henrik Kjelsrud Johansen var to av de som fikk en sjelden sjanse fra start.
Men like etter Bolis scoring spilte de to hovedrollen da Brann slo tilbake. Braatens heading ble reddet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg, og på returen var Kjelsrud Johansen på plass og satte ballen i mål.
– Fotball er et besynderlig spill. Det er Branns første ordentlige etablerte angrep i kampen. Vi har nesten ikke sett Braaten og Kjelsrud Johansen i kampen før nå, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud.
Scoringen fungerte som en ordentlig vitamininnsprøytning for gjestene, som plutselig så ut som et helt annet lag. Både Fredrik Haugen og Fredrik Eggen Rismark brant store muligheter før Bamba altså kom inn og avgjorde.
– Det er fascinerende å se hvor forvandlet Brann ble etter utligningen. De så helt ferdige ut, sa Skullerud.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57