FOTO: Brann.no
OSLO/BERGEN (Eurosport.no): – Det er en utrolig spennende klubb som går mot en spennende høst, sier Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport.no.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Lørdag 30-åringen presentert på Brann Stadion. Midtbanespilleren satte signaturen på en kontrakt ut 2020 og er klar til hjemmekampen mot Sarpsborg 08.
Se intervjuet med Branns nysignering. Saken fortsetter under videoen:

Derfor ble det Brann og ikke Tromsø

Nå gleder han seg til å ta fatt på gullkamp i Bergen. Men det var ikke gitt at han skulle vende hjem til Eliteserien på dette tidspunktet. Men Brann viste en voldsom interesse og fikk til slutt landet signaturen til 30-åringen.
– Det har gått litt tid. Familien hadde ingen planer om å flytte tilbake til Norge ennå, men så ble situasjonen Groningen vanskelig. Brann kom på banen, og etter en god modningsprossess ble jeg veldig interessert og vi fant en løsning som var veldig god. Jeg gleder meg veldig mye til å spille, sier han.
– Var det mye arbeid for at overgangen ble en realitet?
– Det er mange aspekter. Det er familie, unger og vi har hus i Nederland. I tillegg har jeg en voldsom lojalitet overfor Tromsø, som ble satt på prøve. Men det ble et valg som viste seg å være utrolig godt. Jeg står her i dag og har signert for Brann i to og et halvt år. Jeg er stolt over det.
– Hvorfor ble det Brann og ikke Tromsø?
– Timingen ble feil for Tromsø. De er i en vanskelig situasjon og det var ikke noe som lot seg gjøre.
Sett denne ukens podcast?

– Har vært med på utrolig mye rart

Med seg i bagasjen har 30-åringen med seg bra med erfaring etter fem år i utlandet og spill for Kaiserslautern og Groningen.
– På de fem årene jeg har vært borte har jeg vært med på utrolig mye, både på godt og vondt. Jeg tror jeg har hatt åtte trenere og jeg har fått samlet meg masse erfaring, mye bra og mye dårlig. Nå gleder jeg meg til å få kommet på trening og trene godt. Jeg er veldig motivert for å gjøre en jobb for Brann.
Men hvor på midtbanen han går inn vet han ikke helt ennå.
– Det naturlig at en plass på midtbanen blir der jeg kommer til å kjempe og spille. Så handler det om å gripe muligheten, sier Yttergård Jenssen.
– Det betyr at du går ned i ankerrollen som Sivert Heltne Nilsen hadde?
– Det kan godt hende at det blir der jeg får prøve meg.
Sett denne fra Emil i Eliteserien?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37