Sandefjord–Lillestrøm 1–3:
Lillestrøm tok sin første seier i Eliteserien siden 13. mai da Sandefjord ble slått i et ordentlig bunnoppgjør på Komplett Arena søndag kveld.
Thomas Lehne Olsen sørget for 1–0 i første omgang, før Arnór Smárason ordnet 2– og 3–0 etter hvilen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Pau Morers redusering ti minutter før slutt ble ikke annet enn et trøstemål, og «Fugla» kunne ju
For Sandefjords del begynner det å se alvorlig stygt ut med tanke på å holde plassen, så stygt at Eurosports fotballekspert, og Mjøndalen-spiller, Christian Gauseth nå ikke ser noen mulighet for at hvalfangerne blir å se i Eliteserien også i 2019.
– Der er Sandefjord et OBOS-liga-lag. Herfra kommer de aldri tilbake. Det er snipp, snapp, snute for Sandefjord i Eliteserien, sa Eurosports ekspertkommentator Christian Gauseth.
Martí Cifuentes' mannskap har åtte poeng opp til nettopp Lillestrøm på trygg plass. Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som søndag var gjest i Fotball Direkte, var ikke uenig med sin kaptein.
– De kan fortsatt klare kvalik, det er ikke umulig. Men veien opp til Lillestrøm blir nok for lang. Alle tegn tyder på at de går ned nå, sa Hansen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Krise for Sandefjord etter tap i bunnkampen

Sandefjord åpnet best

Sandefjord hadde bare én seier på ni tidligere hjemmekamper i Eliteserien denne sesongen, men innledningsvis i søndagens kamp så laget ut til å skulle bedre den statistikken. Vertene var klart best det første kvarteret, og LSK-keeper Marko Maric var banens travleste.
Mohamed Ofkir, med en fortid i Lillestrøm, var særlig giftig. I det 9. minutt dro han seg inn i banen og fyrte løs, men Maric kastet seg og slo til hjørnespark.
Fem minutter senere burde det stått 1-0. Pontus Engblom møtte et innlegg ved lengste stolpe og tvang Maric til en feberredning. Returen gikk rett ut til Ofkir, som på en eller annen måte greide å sende ballen på feil side av stolpen.

Tok over

Sandefjord misbrukte sjansene sine det første kvarteret, og da benyttet Lillestrøm sjansen til å slå tilbake. Laget med bare fire poeng på sine 10 tidligere bortekamper overtok initiativet. Laget herjet på høyresiden og kom til store sjanser etter innlegg derfra.
Simen Kind Mikalsen og Thomas Lehne Olsen hadde noen av de største før sistnevnte scoret ledermålet i det 27. minutt.
Det skjedde da han elegant tok med ned en lang bakromspasning og lurte ballen forbi keeper Eirik Holmen Johansen.

Smarason-dobbel

Lillestrøm ledet fortjent ved pause og slapp ikke overtaket i annen omgang. Rett før timen spilt ble det 2-0 da Erik Brenden brukte bare fart og muskler da han forserte på venstrekanten og tok seg til dødlinjen. Kaldt dyttet han ballen ut til Arnor Smarason, som kunne sette den i tomt mål.
Islendingen gjorde også 3-0 i det 72. minutt. Igjen kom pasningen fra Brenden, som ble spilt fram i bakrom og sentret til Smarason. Igjen kunne islendingen sende ballen i tomt bur.
Sandefjord fikk sin redusering ved Pau Morer ti minutter før slutt, men det ble bare et trøstemål.
(Eurosport.no/NTB)
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39