– Man må trene nok og riktig. Jeg tror at, og jeg beklager å måtte si det og liker det ikke, det trenes ikke fysisk hardt nok. Laget mangler løpskraft.
Det sa RBK-legenden Nils Arne Eggen til NTB i juni. Adresseavisens sportskommentator Birger Løfaldli fulgte opp med å hevde at «det kanskje er blitt for behagelig å være Rosenborg-spiller».
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth tror ikke det handler om det fysiske nivået – men mer om komponeringen av lagets offensive rekke.

– Bendtner er ikke en sånn type spiller

– Sånn som jeg ser frontleddet til Rosenborg, ville jeg satt det opp som mot Celtic (og Ranheim sist helg). Alexander Søderlund MÅ spille i mitt hode, som den press-spilleren han er, sa Gauseth i forrige ukes Eliteserie-podcast.
For Gauseth mener komponeringen av RBKs førsteellever har fått laget til å virke svakere og mer sårbart.
– Det er som natt og dag å se Rosenborg med og uten Alexander Søderlund som press-spiller i front. Nicklas Bendtner er ikke en sånn type spiller. Han kan løse en kantrolle i presset, men jeg synes ikke han løser spissrollen i press godt nok, ofte nok.
For med Bendtner som midtspiss, havner RBK ifølge Gauseth ofte i problemer de kunne vært foruten med Søderlund i samme rolle.
– De har ikke fått de bruddene de må ha der oppe. Det blir spilt altfor mye igjennom lagets fremtre treer, og da er du i undertall bak der. Så det er sånn jeg ser det hovedgrunnen til at RBK har løst press-spillet såpass dårlig i vår. De springer mer enn det de egentlig trenger.

– Ikke akkurat amatører

Eurosports kommentator Asbjørn Myhre klarer i likhet med Gauseth ikke å se for seg at det er fysikken det skal stå på.
– At RBK skal være i fysisk dårlige form enn de andre lagene i Eliteserien, har jeg vanskelig for å tro. Det er jo ikke akkurat amatører de har i støtteapparatet.
– For meg blir kritikken mot det fysiske som om en tilskuer skulle sitte og si: «Nei, de gidder jo ikke å trene, de ligger bare å slapper av om dagene.» Hæ? Dette er profesjone fotballspillere som elsker jobben sin og legger alt de har i potten. De ønsker å springe, men har bare ikke fått til å vinne ballen der de selv ønsker. Da tenker jeg spesielt på den fremre treeren, legger Gauseth til.
Han trekker også frem hvordan laget fremstod i tiden før Bendtners ankomst.
– De hadde også Gytkjær i samme rollen. Sammenligner du Gytkjær og Søderlund med Bendtner, så tror jeg de er mye bedre i press-delen av spillet. Det er også derfor de har sett mye dårligere ut – ikke fordi de er i dårligere form.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59