Amin Askar er en veteran og ringrev både i Eliteserien og i fantasyspill. I skrivende stund er han blant verdens 2000 beste i Fantasy Premier League, og kunnskapsnivået om norsk fotball er om mulig enda høyere.
Nå har Sarpsborg 08-spilleren startet fantasypodcast med Alexander Klaussen, som jobber i klubbens medieavdeling, og som også har et stort hjerte for fantasy.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Østfold-klubben har som vanlig vært særdeles aktive på overgangsmarkedet, og med tolv spillere inn er mange usikre på hvordan fjorårets positive overraskelse vil stille i seriepremieren på søndag. Det gjør også laget til en vrien nøtt hva gjelder fantasyvalg – mer om det lengre ned i artikkelen.

– De er «Norges Liverpool»

For det er Strømsgodset – eller «Norges Liverpool» som de kalles av Klaussen – som får mest oppmerksomhet av podcastduoen.
– De virker friske, de produserer mye, er bevegelige og målfarlige – og har en bra terminliste. Derfor starter jeg med både Tokmac Nguen, Eirik Ulland Andersen og Bassel Jradi i den første kampen før jeg trolig selger én av dem for en Rosenborg-spiller til kamp to, forklarer Askar.
– Vi spurte hvem folk velger av Jradi og Ulland Andersen på Twitter, og da svarte 50 % Ulland, 24 % Jradi og 25 % at de dobler. Og Tokmac en veldig god kontringsspiller, det fikk vi merke i treningskampen sist, påpeker Klaussen.
– Tokmac til 7.0 millioner er så verdi. Når laget er bra er han veldig god. Om han blir benket er det bare å bytte, men han har vært frisk, følger Askar opp.
Hør hele resonnementet deres om Strømsgodsets potente midtbane i podcasten her:
https://soundcloud.com/user-286408589/episode-1-jonas-bergh-johnsen
Dette er røverkjøpene du kan gjøre på midtbanen.

Slik vurderer han seg selv

Også fjorårets bronsevinner hadde mange gullspillere i et fantasyperspektiv i 2017. Sigurd Rosted, Krepin Diatta, Anders Trondsen (før salget til RBK), Kristoffer Zachariassen og Patrick Mortensen var fine valg i fjor.
– Jeg kommer til å spille, men er usikker på hvor. Blir jeg kant er jeg interessant til 5.5, men for å være objektiv har vi kanskje den tøffeste starten, inkludert noen vriene gresskamper, sier Askar.
– Foreløpig er det bare å se an Amin litt. Mens Patrick Mortensen, med 12+4 i fjor, ser skarp ut nå og har fin verdi til 8.5 millioner, følger Klaussen opp.
– Men han linket veldig godt opp med Jonas Lindberg, han er borte. Det er jevnt mellom Schwartz og Agger, begge to har god verdi – men hvem starter? Akkurat nå ville jeg styrt unna de billige spissene våre, Mortensen er det tryggeste valget, mener Askar.
Ja, for hvem får spilletid hos 08 mot Rosenborg? Sportssjef Thomas Berntsen har for andre året på rad hentet et tosifret antall spillere til den hardtsatsende Østfold-klubben. Likefullt er 9 av 11 av de spillerne som spilte mest i siste halvdel av 2017-sesongen fortsatt på plass.

Drillet defensiven slik

Eurosport overvar lagets økt onsdag formiddag, der store deler gikk med til å spille 11 mot 11 på stor bane og vi gjør følgende vurdering:
Aslak Falch stod i mål på førstelaget. Med fjorårets førstekeeper Anders Kristiansen ute trolig de to første rundene med en kneskade, er rogalendingen bankers på laget mot Rosenborg – deretter er planen at den tidligere VIF-keeperen skal utfordre Kristiansen.
Onsdagens økt tyder på at han blir å regne med på backplass søndag. Forsvaret kompletteres av en av de to nyankomne stopperne Joonas Tamm og Bjørn Inge Utvik, som delte på plassen ved siden av navnebrødrene Joachim Jørgensen og Thomassen i forsvaret. Trolig får estlenderen Tamm tilslaget mot den regjerende seriemesteren. Jon Helge Tveita utfordrer på høyreback, men blir trolig å se på benken mot RBK.
Derfor må du ha disse i ditt forsvar.

Dette er de offensive alternativene

På midtbanen er Ole Jørgen Halvorsen trygg på høyrekant, Matti Lund Nielsen blir å finne sentralt og Kristoffer Zachariassen starter også; enten sentralt med dansken som kompanjong, eller ute til venstre. Den siste spilleren i midtbanekvartetten blir Tobias Heintz, som i såfall bekler kantrollen til venstre, eller nykommeren Harmeet Singh, inne i banen. Her er det jevnt, men med flere fine dødballassists i treningskampene (Heintz’ fine venstrefot fikk vi se ved gjentatte anledninger også på onsdagens trening) får trolig rødluggen tilslaget.
På topp ble fjorårets toppscorer (12 mål), Patrick Mortensen, drillet i tospann med landsmannen Mikkel Agger. En tredje danske, Ronnie Schwartz, er utfordrer til plassen ved siden av Mortensen, men starter nok på benken i første serierunde.
Slik vurderer Eurosport-ekspertene Sarpsborg 08s kampoppsett.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19