BERGEN/OSLO (Eurosport): I slutten av juli slo det ned som en bombe at midtbanekrigeren Sivert Heltne Nilsen forlot Brann. En av klubbens viktigste spillere valgte å bytte ut gullkamp i Bergen med Horsens, en klubb som forrige sesong endte på sjette plass i dansk superliga.
Branns hovedtrener, og ikke minst far til Heltne Nilsen, Lars Arne Nilsen har frem til nå vært svært forsiktig i sine uttalelser angående saken.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I forkant av Branns oppgjør mot Start mandag letter treneren på sløret ovenfor Eurosport.
– Har det overrasket deg at det har blitt såpass mye oppstyr rundt avgangen hans?
– Nja, det er jo ikke bra for oss. Det er ingen tvil om det. Vi savner han selvfølgelig på trening og på kamp. Det har jeg også vært ganske tydelige på, til både gutta, administrasjonen og til Sivert selv. Jeg skulle gjerne hatt ham her, men sånn er det. Han er vekk.
– Hva tenker du om timingen?
– Det er jo ikke bra for oss i det hele tatt. Men dette er rett og slett en forhandlingssak. Vi greide ikke å signere ham videre. Så enkelt er det.
– Så kontraktsforhandlingene lå der, og Horsens-tilbudet var bedre enn det dere kunne tilby?
– Ja. Jeg tror ikke jeg skal si så mye om forhandlinger og hva som har foregått der. Det var ikke jeg så innblandet i. Men det var ikke bra for oss å miste ham.
– Kunne man gjort noe annerledes i kommunikasjonen rundt avgangen hans?
– Ja.
– Hva kunne man gjort?
– Det er sikkert mange ting. Men jeg føler jeg skal holde meg litt lavt når jeg sitter i en dobbeltrolle som far og trener. Men jeg savner han, og nå er han vekk. Nå må vi løse livet uten han, og det tror jeg skal gå bra.
Se intervjuet med Brann-treneren (saken fortsetter etter videoen):

– Må tenke nytt

Mandag kveld spiller Brann sin første kamp i Eliteserien uten Sivert Heltne Nilsen. Da Eurosport.no snakket med hans far Lars Arne Nilsen noen dager før kampen, virket han ikke bekymret for hvordan laget skulle fylle rommet etter midtbanegeneralen.
– Barmen har spilt der før og er absolutt kapabel til å løse den rollen.
Kristoffer Barmen sa til Eurosport.no at han gledet seg til nye oppgaver.
– Det blir gøy å løse en ny oppgave. Det tror jeg skal gå veldig fint, jeg føler meg helt komfortabel i den rollen. Selv om jeg ikke har spilt der så mye som jeg gjerne ønsker for å komme 100 prosent inn i rollen, er jeg klar for den utfordringen.
Se intervjuet med Barmen:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21