BEKKESTUA/OSLO (Eurosport.no):
– Vi er veldig få folk, så det er egentlig veldig lite å kutte der, sier Inge André Olsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Om alt går galt og Stabæk taper borte mot Odd søndag samtidig som Lillestrøm får med seg noe bortekampen mot Strømsgodet, rykker bæringene ned til OBOS-ligaen.

Åpner opp for å selge flere spillere

Skulle det ende med at Henning Bergs mannskap rykker ned til OBOS-ligaen, åpner Stabæks sportssjef for å selge spillere for å få penger inn i klubbkassen til å gjenreise klubben.
– Vi har bygget opp noe over tid, som gjør at kanskje tidspunktet er riktig for å høste inn noe av det som er sådd, via et godt akademiarbeid med å selge spillere. Vi har Franck Boli som leverer veldig bra. Det er litt spesielt at du har toppscoreren i Eliteserien og ligger på nedrykksplass. Hugo Vetlesen, som har gått hele veien gjennom akademiet, er et mulig salgsobjekt, Tobias Børkeeiet og Ohi er det selvfølgelig litt interesse rundt.
– Jeg tror også det kan skapes noen inntekter her som kan hjelpe klubben til å ta steget opp igjen, fortsetter Olsen.
– Er du overrasket over at sesongen har gått som den har gjort?
– Det overrasker meg at vi ligger akkurat der vi ligger. Jeg hadde vel ikke noe stor tro på at vi skulle utfordre medaljene i Eliteserien, men jeg hadde tro og håp at vi kunne bli et litt mer stabilt lag. Som leverte ganske bra prestasjon over tid og som lå på en trygg plass når vi kom inn i de siste avgjørende rundene.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

– Vi følte tidspunktet var riktig å endre på noe

I sommer ble Toni Ordinas sparket da laget lå på kvalifiseringsplass. Med Henning Berg er poengfangsten blitt hakket bedre, men klubben ligger likevel på direkte nedrykk.
– Vi følte tidspunktet var riktig å endre på noe, og selvfølgelig vi har ikke fått den effekten vi ønsket vi. Da hadde vi ikke ligget der vi ligger. Vi ønsket mer poeng. Men det er ikke bare enkelt å komme inn i en ny gruppe og snu opp ned på alt. Det er likevel de samme spillerne du har, men du kan gjøre noen endringer i hvordan du organiserer et lag. Og prøver å stramme opp ting, og få tydelige mønster og det følte vi det var behov for. Etter sesongen vil vi ha fasiten på dette
Innen få år skal Stabæks nye stadion stå klar uten at et nedrykk og de økonomiske konsekvensene det får bekymrer Olsen.
– Vi har vært ganske godt forberedt på at det blir tøffe år frem mot en ny stadion og frem til utvidelse av akademiet bærer ordentlig frukter.
– Får et eventuelt nedrykk noen innvirkning på ny stadion?
– Såvidt jeg vet har det ingen innvirkning på det, den beslutningen er tatt og den skal bygges.
Sett denne ukens podcast?
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01