TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Ranheim er kanskje ikke helt som de andre klubbene i Eliteserien. Etter opprykket fra OBOS-ligaen i 2017 har klubben overrasket mange med sine gode prestasjoner.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Når klubben går inn i en ny sesong på toppnivå skal de ta flere grep, samtidig som de er opptatt av å bevarer det som kjennetegner klubben.
– Det er noe vi i Ranheim har vært kjent for i mange år, det å bry seg om hverandre. Og det er kanskje derfor vi er så gode.
Det sier mannen som var svært sentral da opprykket i desember 2017 var et faktum. Michael Karlsen satt straffesparket som sendte siste kvalikkamp mot Sogndal inn i ekstraomganger, og deretter i straffesparkkonkurranse. 28-åringen fikk så æren av å sette det siste straffesparket som avgjorde klubbens skjebne.
Klubbens daglige leder, Frank Lidahl, sier til Eurosport.no at klubben er opptatt av å ha et tett forhold til spillerne og deres familier.
– For oss er det viktig å bry seg om hele mennesket og hele familiesituasjonen. For oss er det viktig at hvis Michael skal bli i Ranheim i mange år, så må vi også engasjere oss i kjæresten hans. Hvordan kan vi legge til rette for at de som kjærestepar også skal lykkes i hverdagen. Der tror jeg vi henter marginer.
TIl neste år skal klubben ta noen grep for å profesjonaliserer virksomheten i klubben.
– Noe av det viktigste vi gjør er å fasilitere en bedre hverdag for utøverne. Det handler om tilrettelegging av ressurser for å hjelpe dem å utvikle seg, men også for å optimalisere hverdagen deres. Hvis vi til neste år strekker oss mot en uke hvor de tre av dagene kan være fotballspillere fra klokken 12, så er det en forbedring. Og at det koster litt mer i lønn er bare naturlig, sier Lidahl til Eurosport.no.
– Vi må ta noen steg. Vi må heve lønningene litt. Vi må kanskje trene flere timer på dagtid, men fortsatt være oss selv.
Det sier Karlsen om neste år. I fremtiden drømmen han om få klubben ut i Europa. "Ranheim 2023" er navnet på fremtidsplanen i klubben.
– Du ser jo Sarpsborg som drives veldig godt, og kanskje er en av klubbene som drives best. De var jo i samme situasjon som oss for fem-seks år siden. Så når de klarer å være i Europa nå, så kan Ranheim være der om fem år.
Se reportasjen og diskusjonen i studio (saken fortsetter videoen):

Blir rørt av Lidahls ord

I Fotballrunden søndag hadde Eurosports eksperter mye ros å sende i retning trønderne, men mente også at det er viktig å ikke endre for mye på det som har vist seg å være en suksessoppskrift i Eliteserien.
– De må selvfølgelig ta noen steg, og profesjonalisere seg i Ranheim, men de må holde på det som er det aller, aller viktigste der oppe. Det er ydmykheten, det er måten de jobber sammen på. Det er mye av de de har fått til som er veldig imponerende, sier Tor Ole Skullerud.
Les også: Eliteserie-veteran forlenger kontrakten
Tidligere landslagskeeper og Eurosports ekspert, Thomas Myhre, er enig med sin kollega, men frykter at deres andre sesong på det øverste nivået vil bli tøffere.
– Det er selve identiteten, det sterke kollektivet og fellesskapet som er der oppe. Men ikke for å ta noe malurt oppi det begeret – jeg tror de får det tøffere neste år. Nå er folk oppmerksomme på dem. Du kan si at du skal være oppmerksom på et lag i Eliteserien uansett, men de har kommet litt sånn inn uten at noen hadde kjennskap til dem, de dro seg gjennom kvalifiseringen. Og ære være dem for de prestasjonene de har vist og at de ligger på sjetteplass på tabellen.
Bernt Hulsker ble rørt av å høre hvordan Ranheims daglige leder snakker om klubbens spillere.
– Det er jo slik som Thomas og Tor Ole er inne på, at de blir vanskelig å gjenskape prestasjonene. Det er helt logisk. Men så tar Lidahl grep og profesjonaliserer det litt etter litt. Og når du hører at han er interessert i mennesket, så sier det litt om at de er annerledes, og hva de faktisk klarer å skape sammen der oppe. Jeg blir nesten litt rørt når jeg hører at han snakker om kjærestene og samboerne til spillerne, og på mange måter forklarer det litt av suksessen.
Ranheims nest siste kamp i årets Eliteserie er mot Tromsø på hjemmebane.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27