• Se Ranheim - Brann lørdag 10. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Under et døgn før Eliteseren braker løs, og Ranheim får sitt comeback i Eliteserien for første gang på over 60 år, tar daglig leder i trondheimsklubben seg tid til en to minutters pause fra forberedelsene for å oppdatere Eurosport på status foran sesongåpningen.
– Nå ble vi akkurat ferdig med en skiltrekke. Det er egentlig bare smådetaljer som gjenstår nå. Vi rydder litt søppel og ordner den siste finpussen på anlegget. Det er 30-40 mennesker i sving her, forteller Lidahl.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52

– God sjanse for utsolgt

Under samtalen med Eurosport bikker klokken 18.45. Det vil si at om nøyaktig et døgn er kampen klubben har brukt månedsvis på å glede og forberede seg til, halvspilt. Om kunstgressbanen er klar?
– Banen er så fin som den kan være. Vi må jobbe litt gjennom natten med noen områder som har vært litt ekstra hardt. Der setter vi på noen heatere, så når kampen blåses i gang skal spillflaten skal være ok, sier den daglige lederen bekymringsløst.
For det har vært noen bekymringer, om ikke fra den daglige lederen, så i hvert fall rundt klubben om matten kom til å bli klar. Det var meldt tosifret antall minusgrader under kampen for en stund tilbake, men nå er det bare meldt et par. Det er også godt for supporterne, som Lidahl håper det blir mange av.
– Vi har passert 1900 solgte billetter, og det er 2600 billetter ute for salg. Det er en god sjanse for utsolgt.
På besøk får de Brann, som er kjent for å ha en god slump supportere også på bortebane. Til dem har Lidahl og gjengen sørget for å støpe en helt ny tribune.
– Borteribunen er nystøpt, og står klar til å ta imot både tilreisende og trondheimsboende Brann-supportere. Den nye tribunen har en kapasitet på 300 personer, og til nå er det solgt 230 billetter. Det er veldig bra, konstaterer Ranheim-sjefen.
Se reportasje fra Ranheim her. Saken fortsetter under videoen.

– Sesongstarten kommer seint

Sist Ranheim var i øverste divisjon var i 1956, så det er liten tvil om at det er stort for bydelen å konkurrere med de store gutta igjen.
– I morgen blir en dag for minnebøkene for Ranheim og Trøndelag. Det blir en festdag. Første gang er bare en gang, og det er i morgen, sier Lidahl.
Men om den daglige lederen er spent? Nei.
– Jeg er ikke så spent. Jeg bare gleder meg. Vi gleder oss til å ønske velkommen til Eliteserie-kamp. Det er stor stas å starte sesongen dagen før de andre lagene - og det på TV.
Lidahl sier han er klar for å se hvordan et kretslag på seniornivå hevder seg mot et av lagene som er forventet å ligge i toppen, og at det uansett resultat vil bli minneverdig. Men han advarer imidlertid:
– Jeg tror den beste utgaven av Ranheim vil slå alle lagene i Eliteserien.
Og Brann bør kanskje passe seg. Ranheim har vunnet seks av de syv kampene de har spilt i oppkjøringen. Lidahl sier laget er der de skal være.
– Laget har gledet seg lenge, de går som noen vinteryre kalver hele gjengen. Sesongstarten kommer egentlig litt seint for oss, for vi hadde hele spillertroppen klar til juleferien, og har øvd og terpet helt i fred siden 6. januar.

Kvelden før kvelden

Selv om den siste finpussen må til, skal alt bli klart for det Lidahl kaller for fotballfestdag i Ranheim. Og selv med et lite stønn og nølende svar på om han kommer til å få noe søvn i natt, forsikrer han om at det blir det.
– Men det er litt som lille julaften, det vil jeg si. Vi har jobbet og skal jobbe knallhardt, og uansett hvordan det går, blir det en dag for minnebøkene, avslutter han.
  • Se Ranheim - Brann lørdag 10. mars klokken 18.00 på og Eurosport Norge
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52