• Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
BERGEN/OSLO (Eurosport.no): – Det er kjekt å være med på noe slikt. Jeg unner Brann dette, sier Mons Ivar Mjelde til Eurosport.no.
Den tidligere Brann-treneren vet godt hva han snakker om. Mjelde trente Brann til gull i 2007 og var med da rødtrøyene tapte gullkampen mot Rosenborg i 2006 - på Brann Stadion. Han vet godt hva som rører seg i hodet på spillere og trenere i klubben nå.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
I GÅR PÅ 18:53
– Den reisen som kan ende med et gull er fantastisk å være med på. Samtidig er det et press og et trøkk der. Akkurat nå er det litt behagelig å se det fra utsiden, sier Mjelde.

– Brann har ikke vært like gode i høst

Selv om han trener Åsane i OBOS-ligaen har han fulgt med på Branns prestasjoner denne sesongen og er imponert over hva Lars Arne Nilsens mannskap har fått til. Men den tidligere Brann-treneren føler seg ikke sikker på at Brann tar gull.
– Sjansen for et nytt gull er stor. Brann var veldig gode på vårsesongen. De slapp inn ekstremt lite mål. Jeg synes de spilte attraktiv fotball. Så er det slik at gjennom en lang sesong vil det svinge litt. Brann har ikke vært like gode i høst. Det har ført til at Brann har gitt vekk noen poeng og at Rosenborg har kommet i førersetet. Jeg er litt imponert over Rosenborg med alle skadene og problemene de har hatt, og likevel leder de serien, sier Mjelde.
– Tror du Brann tar gull?
– Det er vanskelig å vite. Jeg synes Rosenborg har vært svak i det siste og Brann vil mobilisere. De har en liten fordel med hjemmebane og det at Rosenborg har vært i Salzburg og spilt Europa League. Slik sett holder jeg en liten knapp på Brann, men så kan du aldri avskrive Rosenborg. Disse kampene har de spilt så mange ganger før. RBK er en mester i å mobilisere når det trengs så mest. CVen til Rosenborg viser at de må tas på alvor. Jeg tror kampen kommer til å leve helt inn. Uansett hvilket resultat søndag så er det ikke sikkert det er avgjort likevel.
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Et tap for Brann

Tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp, som nå spiller i Åsane, var også med på Branns gull i 2007. Han tror Brann er favoritter til å ta gull.
– Jeg føler Rosenborg ikke kommer igang. De har fem kamper uten seier. Det er veldig ulikt Rosenborg. Det er alltid litt kluss der oppe nå fortiden. Klarer Brann å videreføre det de gjorde i andre omgang mot Stabæk, tror jeg Brann kan vinne den kampen på søndag. Da vil de være favoritter med tre kamper igjen, sier Huseklepp til Eurosport.no.
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Mjelde ser frem til å se kampen i godstolen. Men tror Brann fort kan merke savnet av Fredrik Haugen.
– Fredrik Haugen synes jeg har vært fantastisk god for Brann. Nå er ikke han med til helgen. Det blir spennende å se hvordan han erstattes. Fredrik har vært veldig skapende med sine assist og han har en farlig skudd- og dødballfot. En klok og god spiller.
Også Huseklepp tror rødtrøyene vil savne Haugen.
– Det er et tap for Brann. Det er han som slår alle dødballene og Brann er et lag som har veldig fokus på dødballer. I tillegg er han en spiller som evner å åpne opp motstanderens forsvar.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
I GÅR PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04