BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
– Det er kult med Furdal som endelig får sjansen han fortjener. Han kommer til å gjøre det veldig bra, sier Lie Skålevik.
Mellom 2013 og 2015 var de lagkamerater i Nest. I sommer gikk Furdal fra Nest-Sotra til Viking på grunn av muligheten for spill i Eliteserien. Søndag sikret Viking nettopp det, opprykk.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59

– Han har herjet

På scoringslisten havnet nettopp Furdal med sin 1-0-scoring. Totalt endte han på 26 målpoeng på 30 kamper i OBOS-ligaen denne sesongen, med 14 målgivende og tolv scoringer.
– Johnny har herjet i OBOS denne sesongen, og det blir spennende å følge ham neste år, sier Brann-spissen.
Han grugleder seg til å møte kameraten neste sesong. For selv om det blir trivelig å stå ansikt til ansikt med den tidligere lagkameraten, mener Lie Skålevik at han kommer til å være en håndfull å håntdere for Eliteserie-lagene.
– Han er en veldig god spiller som alle bør være se opp for. Vi blir nødt til å sette en mann på ham for å ta ham ut. Hvis ikke kommer han til å levere scoringer og målgivende på løpende bånn. Det er en spiller som alle burde være obs på, sier han.

Assist-garanti

I Nest-Sotra hadde de to et tett og godt samarbeid. Der Lie Skålevik gikk på løp og fant gode posisjoner, kunne du være trygg på at Furdal ville finne ham med pasningene sine.
– Han er en spiller som er en drøm å spille sammen med for alle spisser. Han fôrer og serverer sjanser. Det er bare å springe så får du ballen, sier Lie Skålevik.
Mens sesongen er ferdig for Viking og opprykket sikret, har Brann fremdeles én kamp igjen å spille om halvannen uke. Med full klaff kan bergenserne fremdeles klare sølvmedalje denne sesongen. Tredjeplass og spill i Europa neste sesong er allerede sikret.
Se intervjuet med Steffen Lie Skålevik her:
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52