Populære sporter
All sport
Vis alt

Abus reaksjon da Deila ringte: – Wow, jeg skal tilbake til «daddy»

Rikke Skov

Oppdatert 24/08/2018 klokken 09:10 GMT+2

Mohammed Abu og Ronny Deila er gjenforent i Vålerenga.

Før Runden

Foto: Eurosport

VALLE(Eurosport.no): Mohammed Abu og Ronny Deila er gjenforent. Midtbanespilleren har ankommet Oslo-klubben på lån fra MLS-klubben Columbus Crew.
I ukens utgave av Før Runden fra Intility Arena er det en smilende mann som villig forteller om da Deila ringte ham i sommer.
– For å være ærlig, så ble jeg ikke overrasket, for vi har holdt kontakten. Men han ringte meg, og jeg ringte tilbake. Slik holdt vi på med å ikke nå hverandre. Så ringte han meg igjen, jeg rakk ikke telefonen, men senere sendte han en melding hvor han skrev at han ønsket meg tilbake, og at han trengte meg. Så jeg tenkte «wow, jeg skal tilbake til far», forteller han og frembringer latter.
– Jeg ble veldig glad. Så jeg sendte ham en melding og sa at jeg ville bli glad for å få komme tilbake, og begynne å spille. Så jeg var absolutt glad, og så tok Jørgen Ingebrigtsen over kontakten.
Ghaneseren skal være i Vålerenga resten av sesongen. Han har rukket å spille en kamp i den blå drakten, og innsatsen har han høstet lovord for. I den siste utgaven av Eliteserie-podcast sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre følgende:
– Han var helt outstanding. Akkurat som vi husker ham fra sitt beste i Strømsgodset.

– En vinn-vinn-situasjonen

Forrige gang Abu var i Eliteserien spilte han i Drammen, og da var Deila hovedtrener. I løpet av tiden de begge var i klubben fikk de et tett forhold. Da 26-åringen kom til Norge åpnet Deila hjemmet sitt, og lot ghaneseren bo sammen med ham og familie.
– Vi fikk god hjelp fra mine døtre, og hun jeg bodde med på den tiden. Så det var absolutt veldig hyggelig. Mine døtre lærre også mye av å ha en som bodde med oss. Så det var en vinn-vinn-situasjonen for oss begge, sier Deila til Eurosport.no.
Nå er midtbanespillerne noen år eldre, og klarer seg på egenhånd.
– Nå kan jeg gjøre mye selv. Han sa til meg allerede fra starten at nå klarer jeg å gjøre mye forskjellig. Jeg vet at Ronny alltid har døren åpen for meg.
I neste runde i Elitserien møter Vålerenga serielederen.
Se hele intervjuet fra Før Runden:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame