Molde - Sogndal 1-2
Kjetil Wæhler er beviset på at alder bare et et tall. 41-åringen måtte tidligere denne måneden plukke fotballskoene ned fra hyllen, og slutte i jobben som Eurosports fotballekspert, fordi Sogndal var i en skadekrise. Comebacket bør glede alle i Sogndal. Den tidligere Vålerenga-spilleren var først en del av et Sogndal-lag som holdt nullen og banket Viking 4-0. I dag var veteranen med på å ødelegge 17. mai-feiringen i Molde etter å ha vunnet 2-1 på bortebane. Målene ble scoret av Martin Ramsland og Eirik Schulze, før Björn Bergmann Sigurdarson reduserte til 1-2.
– Det er stort på 16. mai. Det står respekt av det vi leverte her i dag, sier Wæhler til Eurosport etter kamp.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det er en gjeng med mye engasjemet, og en bra trent gjeng som kan stå 90 minutter. Vi kommer ut i andre og klinker til, sier Sogndal-stopperen.
Nå reiser han til Oslo for å feire 17. mai med familien.
– Det er en deilig følelse akkurat nå, sier han.

Solskjær misfornøyd

Molde står nå med tre strake tap.
– Vi er veldig skuffa. Vi kommer ikke opp på nivået vi er nødt til å være på for å vinne i Eliteserien, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen til Eurosport.
Wæhler var involvert i to kontroversielle situasjoner. Først felte han en Amang som var på vei gjennom, men fikk kun gult, før han senere var i bryteduell i egen 16-meter med Brustad. Solskjær var klar på hva han mente.
– Er det rødt?
– Ja.
– Er det straffe?
– Ja. Det synes jeg. Men jeg har ikke sett det på tv, så det må dere si, sier Solskjær som mener marginene er imot.

Skade på Molde-kapteinen

Det var ingen tvil om at Solskjærs lag trengte en seier mot Sogndal for å skape god 17. mai-stemning i Molde. To tap på de siste to kampene er langt dårligere enn kravstore supportere forventer. Faktisk hadde ikke Molde en seier siden 17. april. Drømmestarten uteble imidlertid mot et høytflyvende Sogndal, til tross for at Erik Hestad fikk en enorm mulighet etter ti minutters spill. 21-åringen kom alene med keeper, men Mathias Dyngeland vartet opp med en strålende redning.
Fem minutter senere var Ruben Gabrielsen i kamp om ballen. Molde-kapteinen gikk ned i bakken og signaliserte med en gang at han trengte hjelp. 25-åringen ble liggende og vri seg i smerter før han fikk tilsyn. Forsvarsbautaen kom seg etter hvert tilbake på banen, men haltet til slutt inn i garderoben da halvtimen ble passert på Aker Stadion. Det var vanskelig å se på bildene hva som var galt, men det kunne se ut til at problemet var kneet.
– Høydepunktene har ikke stått i kø i denne omgangen, men nerven er til stede, oppsummerte Eurosport-kommentator Stig Johansen halvveis.

Molde svarte etter Sogndal-dobbel

Men etter pause kom høydepunktene og målene på rekke og rad.
Et utspill fra Dyngeland ble stusset videre av Eirik Schulze. Martin Ramsland startet løpet perfekt og scoret kampens første.

Martin Ramsland gir Sogndal ledelsen mot Molde

– Sogndal sjokkerer Molde med å gå rett opp i ledelsen etter at andre omgang såvidt har startet, meldte kommentator Johansen.
Få minutter senere ble det reddet på Molde-streken, og Sogndal fortsatte å trykke på. Formspiller Gilbert Koomson serverte til en fullstendig umarkert Schulze. Sogndal-spilleren pirket inn 2-0.

Sogndal dobler for Sogndal mot Molde

Molde måtte våkne og Ole Gunnar Solskjærs gutter kunne knapt svart på en bedre måte. Ballen ble banket opp i angrep etter avspark og endte til slutt hos Björn Bergmann Sigurdarson. Molde-spissen reduserte kun 62 sekunder etter at Sogndal hadde doblet ledelsen.
Det fikk imidlertid ingen stor betydning, til tross for at Wæhler ble satt på et par store prøver. Først da han felte en Amang som var på vei gjennom etter rundt en times spill. Hjemmesupporterne ropte på rødt kort, men Wæhler fikk kun gult. På overtid ropte Molde på straffe da Wæhler viste i overkant mye muskler, men det ble ikke dømt noe.
Sogndal tok en svært sterk borteseier og kan gjøre seg klare til fest allerede dagen før dagen.

Sigurdarson tenner håpet for Molde

Slik stilte lagene:
Molde: Linde - Remmer, Gabrielsen (K), Gregersen, Toivio - Ssewankambo, Hestad, Svendsen, Aursnes - Karlsson, Sigurdarson
Sogndal: Dyngeland - Fredriksen, Wæhler, Steiring, Teniste - Nwakali, Birkelund, Kjemhus, Koomson - Schulze, Ramsland
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33