Aalesund - Kristiansund 1-1:
Bjørn Helge Riise ble vraket fra start til Aalesunds viktige nedrykkskamp mot Kristiansund.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Etter å ha vært både kaptein og fast på laget så lenge han har vært skadefri denne sesongen, var det svært skuffende for 34-åringen å måtte se Aalesunds skjebnekamp fra innbytterplass.
Etter kampen tok kapteinen et oppgjør med trener Trond Fredriksen.
– Jeg sa ifra til Trond for tre/fire dager siden at jeg er ganske lei av å spille på alle mulige posisjoner. Jeg har spilt åtte posisjoner i år. Skal jeg kunne bidra på mitt beste, handler det om å spille seg trygg i den posisjonen du er best. Det føler jeg ikke at jeg har fått gjort i år, sier Riise til Eurosport etter kampen.

– Har slåss for å få spille kampen

I søndagens kamp mot Vålerenga spilte Riise høyre back, og ble til tider rundspilt i første omgang, før han ble tatt av i pausen.
På trening denne uken ga han klar beskjed om at denne roteringen rundt på banen, ville han ha slutt på.
– Jeg sa ifra at nå har jeg lyst til å spille meg inn i de posisjonene jeg er mest trygg i. Jeg har som sagt spilt i åtte posisjoner, og du blir ikke trygg på alle de posisjonene.
Fredriksen begrunnet før kampstart vrakingen av Riise med at han hadde likt det han så av den sentrale midtbanen i tapet mot Vålerenga.
– Bjørn Helge har vært god på trening denne uken. Han har sloss for å få spille kampen. Samtidig synes jeg de to sentrale siste gang, selv om vi ikke spilte en god kamp, spilte med hjertet utenpå drakten. De fortjener å spille, sier Fredriksen til Eurosport.

Reddet Aalesund på overtid

Mot Kristiansund kom Riise inn på banen med et kvarter igjen av kampen.
Og veteranen ble helt sentral da han på utrolig vis forhindret at Kristiansund økte ledelsen til 2-0 på overtid. Som eneste igjen i Aalesund-målet på en kontring, fikk han slengt seg ned med foten og forhindret at gjestene punkterte kampen.
Like etter utlignet Vebjørn Hoff for vertene og sikret Aalesund ett poeng. Det betyr at AaFK er ett poeng over Tromsø som ligger på direkte nedrykk, men har en kamp mindre spilt.
– Det kan vise seg å bli viktig. Nå er det fire kamper igjen. Så får vi bare smelle til, sier Riise.
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31