Molde – Brann 1-0:
Det var duket for toppkamp da et revansjelystent Brann-lag som kom på besøk til Molde etter 0-4-smellen mot Kristiansund hjemme forrige runde. At Brann hadde jobbet med forsvarsspillet var tydelig for Lars Arne Nilsen sendte ut laget i en 3-5-2-formasjon. Vito Wormgoor og Bismar Acosta var tilbake i startoppstillingen og fikk med seg Jonas Grønner i midtforsvaret .
Det grepet lykkes gjestene godt med for det ble skapt svært lite de første 70 minuttene på Aker Stadion.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Saken fortsetter under videoen:

Sikret Molde seieren på overtid

– Sendte et lite stikk til Brann

Men på overtid skulle det endelig lykkes for hjemmelaget og gjestenes forsvarsmur brast. Ruben Gabrielsen stanget ballen i mål etter corner fra Fredrik Aursnes. Hele stadionen var i lykkerus. Seieren betyr at Molde klatrer opp på en annenplass før Sarpsborg 08s kamp mot Stabæk mandag. Etter kampen sendte han et lite stikk til gjestene.
– Det er viktig. Vi er fire poeng foran de (Brann journ.merk) og vi skal til Europa neste år. Det var deilig å få inn den, sier Gabrielsen til Eurosport etter kampen.
Dette var andre gangen i år at Gabrielsen reddet Molde på overtid og femte gangen Molde fikk med seg noe på overtid. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror ikke det var tilfeldig.
– Han er et monster han også. Han er sterk han er rask og hopper veldig høyt. Han er tøff å markere selv om det så ut som at de ikke visste hvem som skulle markere ham, sier Solskjær.

Nilsen: – Blytungt

Brann kunne likevel ha fått med seg noe fra Aker Stadion. For i det 70. minutt fikk Vito Wormgoor muligheten til å sende gjestene i føringen, men skuddet gikk i stolpen.
Etter kampen hadde Brann-treneren det tungt og tror det kan bli tungt å ta medalje. Med seier mot Sarpsborg 08 vil det være fire og fem poeng opp til bronse- og sølvplassen.
– Det her er blytungt. Vi må få litt tid på oss nå. Jeg synes vi gjør en fantastisk kamp borte mot Molde. Da er det bittert å miste det fem minutter på overtid. Vinner Sarpsborg 08 i morgen er det en luke. Det er enda kamper igjen, men det var tungt å få den i dag, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21